avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

Cat timp este valabila o procura in situatia in care nu este specificat nici un termen ?Cum se poate anula aceasta procura ?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 11:19, 17 Martie 2010
Sa mearga la notarul care a facut procura initial si sa revoce procura.
Nu e musai acolo dar, dureaza mai putin timp.
Cum s-a spus mai sus, daca ulterior, mandatarul incearca sa incheie un act notarial in baza procurii, va aparea ca este revocata.
Daca se efectueaza revocarea procurii la notar, aceasta revocare va fi inregistrata in infonot cum vi s-a spus. Deci , daca persoanele care detin actualmente procura se duc sa incheie un act in baza acesteia, chiar la notarul care a emis-o, nu cred ca acesta va autentifica actul fara sa verifice daca, procura mai este valabila. Nu vad de ce si-ar asuma un asemenea risc si consecintele de rigoare.
Buna dimineata,
va rog mult sa-mi spuneti o procura pentru reprezentarea legala a firmei este valabila intre administrator si persoana imputernicita doar cu semnatura celor doi si fara a se intocmi la un notar?
multumesc.
...parerea mea e ca in acest caz procura trebuie sa fie una speciala...deci administratorul nu poate mandata o alta persoana sa indeplineasca atributiile sale de administrator...daca procura se da pt o singura operatiune in principiu e valabila si printr-un inscris sub semnat privata...daca se doreste insa prin procura incheierea unor acte pt care legea cere ad valid forma aut atunci procura trebuie autentificata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propietate privata ContSters139941 ContSters139941 am facut o imputernicire pentru administrare unei persoane fizice.intrebarea este:cum pot sa anulez acea imputernicire?este nevoie de amandoua persoanele pt a ... (vezi toată discuția)
Procura ptr echivalare diploma carmensita05 carmensita05 dc ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema - am nevoie de un model de procura pentru echivalare (legalizare) diploma de studiu. (vezi toată discuția)
Anulare procura alexa2091 alexa2091 stiti cumva cat are valabilitate o procura?? (vezi toată discuția)