avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dezvoltator & taxa de administrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dezvoltator & taxa de administrare

Buna seara,

avem urm problema eu si inca ~180 viitori proprietari de apartamente

dezvoltator finalizeaza constructia a primului bloc cu ~180 apartamente,
blocul mai trebuie racordat la gaze si se pot incheia actele de vanzare-cumparare
sunt persoane care au semnat documentul de vanzare cumparare fara racordare la gaze
aici apare surpriza, in actul de vanzare-cumparare a aparut acest paragraf :

VI. Cheltuieli de Administrare

6.1. Cheltuielile de administrare in legatura cu partile si spatiile comune ale imobilului in care se afla situat IMOBILUL ce face obiectul prezentului contract de vanzare, sunt datorate pe durata existentei imobilului, iar cota parte ce revine imobilului ce face obiectu prezentului contract de vanzare, va fi platita prestatorului serviciilor de administrare si intretinere sau dupa caz asociatiei de proprietari, in cazul in care aceasta va fi constituita ulterior semnarii prezentului act. de catre proprietarul sau chiriasul apartamentului, ce face obiectul prezentului contract de vanzare. La momentul semnarii prezentului contract cota parte ce revine imobiluluice face obiectul prezentului contract de vanzare din cheltuielile de administrare in legatura cu partile si spatiile comune ale imobilului este de 2.5 lei/mp util apartament.

acest paragraf este foarte interpretabil...
cum putem elimina aceasta clauza? dezvoltatorul nu este deschis la discutii (posibil sa zica vrei asa sau iti returnez avansul)
acest paragraf nu se regaseste in antecontractul semnat.
riscam sa achitam sume considerabil lunar.

cum putem actiona legal ?

Multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2018
un om corect, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:30, 10 Ianuarie 2018
Angajati persoana specializata care sa studieze temeinic intreg continutul antecontractului si al contractului final si care sa se pronunte asupra strategiei de reprezentare si de apararea a
intereselor proprietarilor
Sustin punctul de vedere scris de catre @ynocentta, altfel nu cred ca ati putea rezolva chestiunea.
M-as gandi, chiar sa mergeti cu documentele pe care le aveti la indemana la protectia consumatorului.
Ce naiba vrea acest dezvoltator, o renta viagera pe
....sunt datorate pe durata existentei imobilului...

Asa ceva nu am mai auzit! Pai Legea 230/2007 si normele cuprinse in HG 1588/2007, prevad in mod clar care sunt tipurile de cheltuieli in cadrul unei asociatii de proprietari, daca vreti, le puteti lectura, insa daca nu puteti discuta cu acest dezvoltator - este alta poveste. Oricum, cred ca se gaseste si ac pentru cojocul acestuia. Trebuie sa va uniti, altfel daca incercati in mod singular, aproape sigur nu o sa reusiti.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati depasire termen finalizare imobil nou TPGeorgiana TPGeorgiana Buna seara, Doresc sa stiu ce document ar trebui sa intocmesc, sau cui ar trebui sa ma adresez (notar, avocat) in urmatoarea situatie: Am semnat un ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive dezvoltator acndrichucky acndrichucky Cum putem rezolva aceasta problema? dezvoltatorul nici nu vrea sa auda excluderea clauzelor. Cheltuielile de administrare în legătură cu părţile şi ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva contract vanzare - cumparare bobo155 bobo155 Buna seara, Atat eu cat si ceilalti vecini (locatari) dintr-un ansamblu rezidential, am fost obligati la semnarea contractului de vz cumparare sa acceptam ... (vezi toată discuția)