avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune

Am nevoie de o informație în legătură cu taxa de succesiune.Am un vecin mai oropsit de care nu de îndura nimeni să aibă grijă.Am o relație bună cu acesta și îi ajut cat pot.Am stat de vorba mai mult cu el și am ajuns la o concluzie că ar fi de acord să îmi lase locuință și terenul aferent in schimb sa am grija de el cat va mai trăi.Insa acesta nu are titlu de proprietate pe imobil inca nu a fost dezbătută taxa de succesiune,au fost mai mulți frați dar au decedat nu au avut copii doar unul singur care și acesta a decedat insa a rămas soția și copilul acestuia.As fi interesat in principiu daca pot face o înțelegere scrisa sau prin notariat cu aceste vecin sa primesc drepturile sale ce ii revin in schimbul serviciului de al îngriji.As vrea sa știu dacă există o cale legală de a face această înțelegere înainte de a incepe taxa de succesiune care urmează să o fac intru.totul pe cheltuiala mea.Nu as vrea sa am neplăcerea de a cheltui niste bani cu aceasta împărțire după care omul sa de răzgândească și să se vadă și cu actele facute pe cheltuiala mea.El verbal este de acord și chiar și în scris insa nu știu ce-i de făcut in acest moment.Astept sfaturile dumneavoastră.O seara plăcută!
Cel mai recent răspuns: CataAlex , utilizator 20:33, 10 Ianuarie 2018
Din câte îmi amintesc eu au murit cam așa primul a murit tatăl apoi copiii (mai puțin unul acesta fiind vecinul meu)și apoi mama copiilor raluk0207 a scris:

Daca unii frati au murit inaintea parintilor si nu au avut copii, pa, la revedere. Ies din calcul.

Dacă unii dintre frați au murit după părinți, ei vor moșteni o cota. Sunt considerați moștenitori pentru că la decesul părinților, ei erau in viata.
Cota moștenită de copii morti după parinti, mai departe, va fi moștenită de frații care au decedat după și de cei in viata.
Mai pe scurt: se ia moștenire cu moștenire in ordinea deceselor.
Dacă omul nu are copii, îl mostenesc frații, tot în ordinea deceselor. Verii nu au nici o treaba.

Trebuie dezbătute toate moștenirile celor morți după părinți, pana cand se ajunge la fratele cu copilul (care inteleg ca a murit ultimul si va avea 1/2) si la fratele in viata, cu care vreti sa tranzacționati dvs (care va avea 1/2 ).
Mai departe 1/2 a fratelui mort ultimul va fi moștenită de copilul ăluia și de sotie.
Practic dvs veti ajunge sa il ingrijiti pe domnul respectiv numai pe jumate.

Dacă v-ați amintit bine...
Tatăl va fi moștenit de mama si de copiii in viata la acel moment.
Fratele 1 (daca nu are copii) va fi moștenit de frații 2, 3, 4 și de mama.
Fratele 2 (daca nu are copii) va fi mostenit de fratele 3, 4 și de mama.
Etc etc.
Mama moare ultima. Pe ea o moștenește nepotul de la fiul predecedat și copilul in viata.
Amândoi in parti egale de 1/2.
Ok dar mama nepotului nu primește nimic ea este exclusă doar nepotul primește raluk0207 a scris:

Dacă v-ați amintit bine...
Tatăl va fi moștenit de mama si de copiii in viata la acel moment.
Fratele 1 (daca nu are copii) va fi moștenit de frații 2, 3, 4 și de mama.
Fratele 2 (daca nu are copii) va fi mostenit de fratele 3, 4 și de mama.
Etc etc.
Mama moare ultima. Pe ea o moștenește nepotul de la fiul predecedat și copilul in viata.
Amândoi in parti egale de 1/2.

Sotul ei il mosteneste pe tata, iar mai departe cota de la socru va fi transmisa ei si copilului.
Pe soacra o mosteneste direct copilul.
Practic va avea si ea ceva, dar o cota foarte mica.
Am înțeles,in principiu sunt mai întâi interesat de aceasta înțelegere în fața notarului,aveți idee cam cat ar costa un astfel de act și cam in ce condiții de incheie?raluk0207 a scris:

Sotul ei il mosteneste pe tata, iar mai departe cota de la socru va fi transmisa ei si copilului.
Pe soacra o mosteneste direct copilul.
Practic va avea si ea ceva, dar o cota foarte mica.

Alte discuții în legătură

Cota parte mostenire casutza casutza Buna ziua, Va rog mult o lamurire pentru urmatoarea situatie: In prezent bunici decedati cu 2 copii in viata si unul era decedat la moartea ultimului ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)