avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita drept de uzufuct viager imobiliar
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita drept de uzufuct viager imobiliar

Dreptul de uzufruct viager imobiliar este urmaribil cf art. 488 al.2 C.p.c.

In concret, cum se executa uzufructul viager? Se scoate la licitatie publica dreptul de uzufruct? Ce operatiuni de CF se realizeaza? Care va fi durata dreptului de uzufruct al adjudecatarului, cu mentiunea ca uzufructuarul este p.f? (adjudecatar poate fi p.f., p.j. ...)
Ati intalnit in practica?
Oricum, nu prea inteleg, din moment ce dreptul de uzufruct este incesibil, cum s-ar putea executa? :O dar nu prea are relevanta nelamurirea mea fata de textul de lege...
Si care
Cel mai recent răspuns: Aloha , utilizator 16:42, 19 Octombrie 2009
Sa inteleg ca nimeni nu e interesat de subiect? :wassat:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager nutu_tim nutu_tim Buna ziua, Am o intrebare, legata de uzufructul viager. In 2004 sotia mea a cumparat un apartament, de fapt nuda proprietate, si a trecut in CF pe bunicii ei, ... (vezi toată discuția)
Evaluare uzufruct viager, executare imobil cu uzufruct viager andreistan andreistan Buna ziua, Avem in bloc o garsoniera cu restante mari la intretinere. Am castigat fond+recurs, asteptam sa iasa decizia definitiva si irevocabila prin care ... (vezi toată discuția)
Executare silita - imobil cu uzufruct viager bloki bloki Buna ziua,doresc sa va spun pe scurt:in 2011,am facut un imprumut, cu contract notaria, gajand casa.Nu am reusit sa restitui suma imprumutata si mi s-a licitat ... (vezi toată discuția)