avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... propietarul spatiului mi-a retinut bunurile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

propietarul spatiului mi-a retinut bunurile

Am inchiriat un spatiu de birou,unde am deschis sediul unei societati si unde ne desfasuram activitatea. Am intarziat cu plata chiriei doua luni, iar propietara spatiului mi-a interzis accesul in birou si nu-mi permite nici sa-mi recuperez documentele societatii, documente contabile, documente salariati, calculatoare, telefoane, etc.....
Avand niste probleme financiare, am incercat sa ajung la o intelegere cu proprietara, sa platesc cate putin, rugand-o sa ne dea un ragaz, pana ce ne revenim, fiind dispusi sa platim penalizarile de intarziere, insa din luna octombrie, nu mi-a mai permis accesul in birou spunandu-mi ca s-a reziliat contractul, ca dosarul este la executor. I-am spus ca eu nu am fost notificata pentru reziliere si nici facturile nu le-am primit.
In luna decembrie i-am cerut sa-mi trimita facturile si notificarea de reziliere. Mi-a trimis pe e-mail facturile pentru lunile august si septembrie, cu penalizarile pe care nu le contest, dar mi-a facturat si lunile octombrie si noiembrie, luni in care eu nu am avut acces in birou, luni in care nu am putut sa-mi desfasor activitatea, neavand nicio posibilitate nici sa facturez, sa incasez, sa fac plati, sa modific contractele salariatilor, sa depun declaratiile lunare. Tot in decembrie mi-a trimis si notificarea de reziliere, facuta intern, nu de vre-un executor, dar rezilierea nu este facuta la 1 octombrie de cand nu mi-a mai permis accesul in birou.
Este normal ce se intampla? Eu vreau sa platesc doar lunile in care am folosit biroul, cu penalizarile aferente dar nu accept sa platesc si ultimile doua luni in care nu mi s-a permis accesul in birou....Propietara nu e impresionata nici de politie, de nimic.
Va rog sa-mi spuneti cum pot rezolva aceasta situatie si ce ar trebui sa fac legal!
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: dumilor , utilizator 17:06, 10 Ianuarie 2018
Puteti notifica proprietarul pentru a va pune la dispozitie, intr-un termen expres, toate bunurile care va apartin, in caz contrar, avand posibilitatea sa va adresati organelor abilitate.
Notificati prin executor sa va puna la dispozitie bunurile dvs. caz contrar formulati plangere prealabila ptr.infractiunea de abuz de incredere prevazuta si pedepsita de art.238 NCP
Multumesc frumos! Unde se incadreaza sechestrarea documentelor unei societati comerciale si ingradirea desfasurarii activitatii?
Multumesc frumos! Unde se incadreaza sechestrarea documentelor unei societati comerciale si ingradirea desfasurarii activitatii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate versus juridic tatianato tatianato buna seara! am si eu nevoie de ajutor si de confirmarea unor reguli sa le zic asa -am un contract de inchiriere intr -o institutie de stat care prevede la ... (vezi toată discuția)
Debit principal 0, penalizãri fãrã facturã, amenințat cu executare silitã. morgan morgan Bună ziua!. Doresc, dacă se poate, puțin ajutor în a clarifica situația în care mă aflu. În luna decembrie 2012 mi se reziliază contractul de ... (vezi toată discuția)
Probleme leasing stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Am un autoturism luat in leasing in decembrie 2007, pentru care am platit rate pana in mai 2009, an in care am intrat in litigiu cu ANAF proces ce a ... (vezi toată discuția)