avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... flagrant - cine il poate organiza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

flagrant - cine il poate organiza

Conform articolului de mai jos trebuie sa fiu notificat anterior convorbirilor.
Ce institutie poate organiza un flagrant in acest sens pentru a observa daca se aplica legea si informatiile data sunt si altele decat cele privitoare la functia si durata angajarii. Nu stiu daca-i revine si fostului angajator sarcina notificarii.
ART. 29
(4) Angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la functiile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:55, 18 Octombrie 2009
Va multumesc. Exista o lege care ma impiedica sa organizez flagrantul singur? Probele obtinute prin flagrant, sa zicem audio, au un caracter diferit in tribunal fata de aceleasi probe audio pe care le pot obtine printr-un flagrant organizat de mine?
Da ,exista.
in situatia in care doriti sa
organizez flagrantul singur
,dvs ca si organizator,intruniti conditiile imperios impuse de catre legiuitor?
Probele obtinute prin flagrant,sa zicem audio,au un caracter diferit in tribunal fata de aceleasi probe audio pe carte le pot obtine printr-un falgarant organizat de mine?

Alambicata exprimare din care nu se distinge diferenta pe care ati inteles sa o acordati intre
Probele obtinute prin flagrant,sa zicem audio...fata de aceleasi probe audio pe care le pot obtine printr-un flagrant organizat de mine

Concret ,dvs ca si persoana fizica NU detineti autoritatea si prerogativa la indemana sa desfasurati activitati legale de organizare actiune de flagrant.
In schimb eventualele probe audio,le puteti prezenta procurorului care ,in conformitate cu dispozitiile art 91-1 Cod procedura penala , dupa analiza competenta poate sa aprecieze daca din continutul convorbirilor intregistrate rezulta fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului
Din pacate am fost prea de buna credinta ca sa efectuez inregistrari audio pana acum. Din cate am inteles oricum sunt legi impotriva inregistrarilor pe domeniul privat si nu sunt luate ca probe in instanta.

Prin fraza alambicata am vrut sa spun daca valoarea probelor obtinute de mine e diferita de valoarea probelor obtinute printr-un flagrant organizat de o institutie abilitata s-o faca. In acest sens mentionez ca flagrantul poate fi un telefon in care pretind ca sunt de la resurse umane sau un manager de la firma X si intreb despre activitatea angajatului Y (eu) pe fostul angajator. Nu caut sa fac asta chiar eu din motivul sus mentionat, faptul ca-mi pot recunoaste vocea si faptul ca sunt emotiv si nu-l pot efectua intr-un stil de maxima competenta.
1-Nu ati fost atent cand am precizat art 91-1 Cod procedura penala ,care permite utilizarea ca si proba a inregistrarilor audio-video s a cu autorizarea procurorului.
2-Da ,valoarea este diferita ,deoarece flagrantul realizat de catre autoritatea in drept ,in cazul in care este util si necesar pentru lamurirea aspectelor si aflarea adevarului,este utilizat ca si proba in dosar ,pe cand proba pusa la dispozitie de dvs ca si persoana fiozica ,trebuie sa primeasca autorizare din partea procurorului responsabil.Mai intervin si elemente de tehnica ,aspecte care nu pot fi discutate pe forum
Da, ma scuzati, salvez eventualitatea flagrantului si postul pentru mai tarziu, asadar, n-am intrat in detalii. Va multumesc.
Din pacate flagrantul nu rezolva dupa parerea mea decat aducerea dovezii de rea-vointa a angajatorului astfel coroborand la demersul sau de a ma santaja. Amenda este insa contraventionala si nu-i ajunge nici pe o masea.

Alte discuții în legătură

Inregistrarea telefonica nikescu nikescu Pot face plangere penala pe baza unei inregistrari dintre subsemnatul si suspect? (vezi toată discuția)
Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? nicoleta1975 nicoleta1975 Inregistrarile audio (facute fara acordul persoanelor inregistrate) sunt valabile in instanta? (vezi toată discuția)
Proba video in noul cod penal adrianfm67 adrianfm67 Am fost nevoit sa filmez intrun apartament in care sint coproprietar abuzurile celuilalt proprietar,inclusiv abuzurile si santajul la care eram supus de catre ... (vezi toată discuția)