avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit,cas,cass
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit,cas,cass

buna seara doresc si eu sa ma lamuriti asupra unor probleme.in primul rand as dori sa stiu ce taxe datorez anul acesta fiscului din cedarea folosintei bunurilor;contract inchiriere locuinta-sunt pensionar.
in al doilea rand vreau sa stiu cum se procedeaza dupa noile reguli din codul fiscal;sunt pensionar si angajat cu jumatate de norma la o firma privata-ce taxe voi achita la fisc in aceasta situatie.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ionelazibi_94 , utilizator 21:19, 10 Ianuarie 2018
Impozitul pe venitul din inchiriere 10% si aplicat doar pentru partea de 60% din valoarea incasata ca si chirie restul fiind cheltuieli forfetare.
Contributie la sanatate 10% doar daca valoarea anuala a chiriei depaseste 12 x valoarea salariului minim pe economie care acum este 1900 lei, adica daca depaseste plafonul de 22800 lei.
Pentru partea de contract de munca, astea sunt platite de catre angajator si deci nu trebuie sa declarati sau sa platiti duneavoastra nimic.
imi cer scuze dar am uitat sa comunic ceva;la contractul de inchiriere veniturile se impart la ambii soti si doar unul dintre noi este pensionar iar celalalt este angajat,deci nu se depaseste valoarea de 12x1900.despre contractul part-time in trebam deoarece se tot vorbeste despre trecerea acelortaxe de la angajator la angajat.sau chiar daca le declara el pentru mine ca pensionar va achita taxele la nivelul salariului minim sau este scutit de plata anumitor contributii?multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
ionelazibi_94, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 600 mihailivana mihailivana Buna ziua. Un pensionar care are venituri din pensie , cedarea folosintei bunurilor (inchiriere imobil), si din agricultura ( teren dat in arenda), trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Impozitul din inchiriere imobiliara ContSters70318 ContSters70318 In cazul in care sursa de venit a unei persoane provine din dreptul de proprietate(chirie) iar valoarea acesteia nu depaseste venitul minim garantat,mai ... (vezi toată discuția)
Completarea declaratiei 212 in caz de inchirierea unui singur apartament octavian57 octavian57 Un pensionar cu pensie 1900 ron / luna , a inchiriat un apartament cu o chirie de 1200ron/luna incepind cu 0ctombrie 2016. La aceea data a inregistrat ... (vezi toată discuția)