Deci , este vorba despre reziliera unui contract de intreținere făcut de catre bunicul meu , eu il intrețin de 15 ani , timp in care am bagat o sumă considerabilă in renovarea casei platind toate facturile , impozitul etc. Iar pe o parte din casa am un contract de vanzare-cumparare , eu sunt in altă țară de 6 luni și acesta este motivul anularii contractului. și am intrebarile acestea :
Cum o sa procedeze in mare parte aceasta chestie?
La ce să mă astept ?
E greu sa dam un raspuns precis fara a cunoaste in detaliu toata situatia.
In principiu, contractul de intretinere este unul intuituu personae, adica facut in considerarea persoanei cu care se incheie. Banuiesc ca bunicul a dorit sa va stie alaturi de el. Cum acum sunteti plecat acest fapt il nemultumeste si doreste sa renunte la acest contract.
Trebuie vazut exact actul, in speta daca este unul doar de intretinere sau are si o componenta de pret, pt a califica exact natura acestuia.
De principiu, cel care cere in instanta un lucru tb sa il dovedeasca , Daca va proba nerespectarea obligatiilor atunci va castiga. Partea proasta este ca tot ce s-a prestat in acesti 15 ani nu se restituie.
Casa are 860m2 din care 110 sunt contract vanzare cumparare pe numele meu + 440m2 curtea cu contract de vanzare de la fostul proprietar bunicul ne avand acte in regula , iar din curs constructie el mai are 250m2 dar si pe aia am vanzare cumparare cu bunicul , astea facute pentru a disparea din carte funciară
Deci daca dispare contractul de intretinere daca sa zicem câstigă procesul , ce pot face eu cu contractul de vanzare cumparare pe care il am eu ?
Uzufruct viager
danielsturzu
Buna ziua,
Pentru inceput, (bunica) A a mostenit o casa cu teren ea are 3 fii B,C si D
eu sunt fiul lui D si am incheiat un contract de intretinere cu A, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire...
ContSters225985
Buna ziua! Locuiesc cu sotul si cu bunicii lui, in aceeasi casa de 10 ani, si de 8 ani avem acte de Vanzare si cumparare cu clauza de intretinere. Daca am vrea ... (vezi toată discuția)