avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Buna seara! Fiul meu este angajat in cadrul unei firme de aproximativ 1 an si doua luni, in ultimele zile a fost anuntat ca firma se va desfiinta si impreuna cu colegii lui sunt rugati de catre actualul patron sa semneze incetarea contractului de comun acord fara a beneficia de indemnizatia de somaj.
Spuneti.mi va rog daca este corect ca el si colegii lui sa nu beneficieze de somaj odata ce posturile se desfiinteaza.
Mai precizes ca in contractul de munca este prevazut 8h/zi dar in realitate au fost si cate 18h/zi lucrate. El personal nu poate dovedi dar in evidenta firmei, pe gps, si anumite programe ale firmei se pot vedea exact orele lucrate. Poate cere plata acestor ore muncite si neplatite?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 10 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea prevede ca poate beneficia de măsuri active de combatere a şomajului .

Fiul dvs.poate solicita plata orelor suplimentare, iuar in caz contrar poate sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurarea postului daca nu accept un cim part-time yo_ionela yo_ionela Buna ziua! As avea nevoie de un sfat din partea dumneavoastra .Astazi m-au sunat de la RU si mi s-a spus ca nu isi mai permit sa mai tina o norma intreaga ... (vezi toată discuția)
Concediat fara un motiv real pca pca Buna ziua. In urma cu cateva zile am fost concediat pentru neindeplinirea sarcinilor de servici, sarcini ce constau in mentinerea si diagnosticarea unor retele ... (vezi toată discuția)
Cat de bine trebuie sa justifice angajatorul ca este nevoie sa faca disponibilizari? curaj curaj Altfel spus, daca o companie pierde foarte mult bani, e un argument solid sa desfiinteze posturi? Ce spun doctrinarii in privinta acestui lucru? Cat de ... (vezi toată discuția)