Buna seara ,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la urmatoarea situatie .In cazul in care Sotia achizitioneaza un imobil prin credit ipotecar(singura),iar eu am probleme cu o firma de recuperare creante ,pentru un credit din 2007,o poate afecta in vreun mod deoarece va trebui sa semnam impreuna actul de vanzare-cumparare .
Multumesc anticipat !
Buna seara,
In primul rand despre creanta dvs.: acea datorie " existenta" la o firma de recuperari in proportie de 90% cred ca este prescrisa ( aici sunt mai multe variabile de care depinde daca este prescrisa sau nu ).
In al doilea rand despre achizitionarea imobilului: nu cred ca ar nicio treaba faptul ca dvs. sunteti hartuit de catre o firma de recuperari pentru incheierea contractului de vanzare, adica sunt sigur ca nu afecteaza cu nimic perfectarea acestei tranzactii.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bunul va fi comun , iar daca dvs ajungeti sa fiti executat silit, se poate cere si partajul acelei case daca datoria dvs depaseste 10 mii de lei sau nu aveti venituri.
Ma gandeam ca locuinta respectiva va fi achizitionata prin credit ipotecar ,executorul nu va putea face nimic ,deoarece locuinta va fi a Bancii pana la achitare .
Multumesc mult !
Executari silite
mihai_gaby
Am o datorie din 2004 care a fost platita partial la banca. Creanta ramasa a fost cesionata la o firma de recuperari care la randul ei a cesionat-o la alta ... (vezi toată discuția)