Am fost casatorita in Romania si m-am divortat in Spania acum 6 ani.Nu am pronuntat divortul in Romania de atunci.Si fostu sot a decedat fara a pronunta nici unu dintre noi divortul din strainatate in Romania.Nelamurirea mea este.In acest moment ce stare civila am casatorita sau vaduva daca divortul efectuat in spania nu a fost pronuntat in Romania.Toate aceste informatii le cer pentru ca am pasaportul expirat si vreau sa il reinnoiesc cu domiciliul din strainatate si imi cere toate documentele romanesti in care imi subliniaza (certificat de deces pt cei vaduvi sau sentinta revocabila pt cei divortati).Va rog frumos daca m-ati putea informa ce pot sa fac.Este necesara pronuntarea divortului in romania daca fostul este decedat sau sunt vaduva sk doar am nevoie de un certificat de deces.Multumesc frumos
Buna ziua,
As face in felul urmator: as lua actele de divort din Spania, as veni la oficiul de stare civila de la primaria unde v-ati casatorit si le-as inainta in copie certificate si traduse pentru ca acestia sa ia act de divort eliberand astfel un certificat de divort. Ar trebui sa fie destul de simplu acest lucru deoarece oricum din cate stiu eu, odata ce unul dintre soti a decedat casatoria a incetat de drept .