AM iesit la pensie anticipata partial in octombrie 2014 cu o penalitate de 45%.Am depus cererea de recalculare in 24 -11-2017,dar inca nu s-a marit,am fost si am intrebat si au spus ca nu au primit formularul de calcul al pensiei!Va rog sa-mi spuneti calculul nu se face dupa legea din 2016? Am citit pe net ca daca in luna noiembrie depui cererea in octombrie primesti pensia marita.Celor care acum ies la pensie dupa ce le calculeaza?
Eu inteleg problema si altfel. Utilizatorul spune ca cei de la casa de pensie, i-au raspuns ca nu au primit formularul de calcul pentru pensie ! Asta ce vrea sa insemne ? Cred ca este vorba de aplicaţia informatica de calcul a pensiei ! Daca este vorba de leg. 142/2016, stiu ca funcţionarii au trecut la aplicaţia acesteia pentru recalcularea pensiei. Utilizatorul a depus cerere pentru recalculare pe data de 24.11.2017 ! Din acesta cauza gandesc ca el a depus acesta cerere in baza legii 216/2017 care a intrat in vigoare la data de 23.11.2017 ! Abia suntem la inceputul lui 2018 ! Posibil ca informaticienii nu au avut timpul necesar pentru a finaliza aplicaţia de recalculare a pensiei in baza acestei legi. Astfel se explica si raspunsul funcţionarilor de la casa de pensie catre utilizator ! Probabil ca nici cei care ies la pensie acum nu are dupa ce calcula. O decizie de pensionare de la data depunerii dosarului oricum dureaza cateva luni. Cu atat mai multa daca ai deja o pensie, decizia de recalculare a ei dureaza si mai mult. Aceasta este politica caselor Tetitoriale de Pensii. Este o presupunre, sau cum spune Dl Carp, este interpretarea mea.