avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... URGENT VA ROG Asociatia de Proprietari in dificultate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

URGENT VA ROG Asociatia de Proprietari in dificultate procedura instanta art 204NCPC

La multi ani!
Se da urmatoarea speta:
- condominiu 6 apartamente
- asociatia de proprietari cu doar 4 membri
- in baza unei hotarari AG extraordinare legale si statutare din 21.10.2017, presedintele este imputernicit sa dea in judecata pe restantieri pentru a recupera debitele restante, iar in data de 9.11.2017 depune doua dosare la registratura judecatoriei
- in aceeasi data (seara la ora 19h) restantierii (doua apartamente) se intrunesc si emit un PV prin care unul din restantieri se autoproclameaza presedinte in baza unor procuri foarte dubioase
- in 28.11.2017 "noul" presedinte depune la judecatorie o solicitare prin care cere ANAF-ului sa consemneze noua structura organizatorica a asociatiei
- in 08.12.2017 instanta admite cererea si dispune inregistrarea modificarilor. Comunicarea incheierii civile nu a fost primita de catre "fostul" presedinte deoarece cu siguranta corespondenta postala a fost interceptata, astfel ca dreptul de apel nu a putut fi exercitat
- in 10.01.2018 "fostul" presedinte primeste in posta prin executor judecatoresc o notificare prin care i se cere ca in 10 zile sa trasmita toate bunurile asociatiei (actele, chitantiere, stampila, etc)
- in prezent pe rolul judecatoriei exista doua dosare pe fond in care restantierii au calitatea de parati, unul are termen in februarie si altul inca nu are termen
- am apucat la cel care nu are termen respectiv la cel cu "noul" presedinte inainte de stabilirea primului termen sa fac o cerere de extindere a actiunii in baza art204NCPC prin care am cerut anularea modificarilor aduse in registrul asociatiilor de proprietari tinut de judecatorie.
Intrebari:
1) speta intruneste cele trei conditii prevazute de art 996(1) NCPC si dat fiind faptul ca termenele de judecata si ale BEJ sunt foarte mici, credeti ca prin ordonanta presedentiala pot sa continui a apara interesele asociatiei, cunoscand faptul ca hotararea in camera de consiliu obtinuta de restantieri e "definitiva" - termenul de 5 zile este depasit ?
2) se poate repune pe rol dosarul restantierilor fara ca exceptiile calitatilor procesuale active/pasive sa fie invocate? Daca DA in baza carui art./lege va rog?
3) instintarea executorului judecatoresc de existenta pe rol a acestor litigii ajuta la suspendarea executarii, insubsidiar acordarea unui termen mai lung pana se termina demersurile deja incepute?
4) restantierii prin demersurile lor si viciile de procedura apreciez ca au creat pro causa un real conflict de interese restantele ridicandu-se la peste 1700 RON. Ma puteti indruma va rog cu dispozitiile legale pentru a "prelua" controlul si apara strict interesele asociatiei ?
5) o plangere penala ajuta cu ceva? Daca da mi-ati putea preciza art./lege va rog?

As mai avea si alte intrebari dar trebuie sa merg acum la arhiva sa consult dosarul respectiv.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile DVS. si o zi frumoasa sa aveti
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2018
Username33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Username33 , utilizator 20:28, 1 Martie 2018
Salutare tuturor celor ce urmaresc "telenovela" noastra :

Astazi am depus cererea de ordonanta presedentiala pentru anularea modificarilor facute in Registrul AP, bazandu-ma pe art. 992 si urm./C.pr.civ, art 215 si urm. C. civ., art. 31 din L230/2007 si in final art 14-15 din L554/2004.

Pentru cele doua dosare de fond s-a dat termen. Pun pariu ca judecatorul a presimtit ca o sa vina si o ordonanta presedentiala in dosarul lui A si mi-a dat un termen mai lung - 58 zile. Sper insa ca nu vor taragana paratii si vor face ca treburile sa mearga repede, altfel ne prinde vara in bezna si poate ca si apa ne va fi taiata pana atunci.

cyan a scris:

Nu aveti posibilitatea sa va platiti separat consumurile individuale direct la furnizori?

Posibilitati exista (am enumerat-o in posturile anterioare), insa reaua credinta a unor semeni face ca acest mod de a-si achita cotele de intretinere face ca sistemul sa nu functioneze. Un Excel foarte bine conceput e suficient pentru a tine toata gestiunea asociatiilor de talie "mica". V-o spui drept ca am un bloc vecin cu aceeasi configuratie si la ei functioneaza Excelul de minune (de acolo m-am inspirat). Unu strange recolta si merge de plateste tributul. Insa ocupantii blocului respectiv sunt toti de aceeasi teapa. Puscariasul, gigi contra si perversul narcisic s-au decis sa se mute cu mine-n bloc !!!

Va multumesc pentru lecturare si va doresc un an nou plin de bucurii si sanatate la toti !

P.S. va voi tine la curent (daca vreti) cu solutionarea cauzei.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2018
Username33, utilizator
Username33 a scris:

P.S. va voi tine la curent (daca vreti) cu solutionarea cauzei.

Pai dupa ce ne-ati facut capul calendar cu problemele asociatiei dvs. acum dati bir cu fugitii?? :))

Bineinteles ca asteptam finalul, speranta noastra, cu happy-end ptr dvs..

Asa ca, Run, @Username33, Run!
intradevar ati intrerupt telenovela taman cand puteati comunica ceva noutati de prin instanta
Puteti scurta termenul de 58 de zile adresand presedintelui de instanta cerere de acordare termen de urgenta motivat de faptul ca termenul initial dispus genereaza debite nejustificate
nu v-am uitat, fiti pe pace...
Consider insa ca a posta doar doua randuri prin care sa va aduc la cunostinta ca avocata paratilor la termenul precedent in al doilea dosar s-a prezentat drept reprezentanta reclamantei si a invocat exceptia conexitatii si fara ca sa va zic care a fost pozitia instantei cu privire la aceasta abatere grava nu prea cred are sens...
totusi daca vreti o telenovela cu suspens, nici o problema ....
am termen peste cateva zile... va tin la curent fara doar si poate

P.S. cererea de ordonanta presedentiala a fost anulata (nu refuzata) din cauza admiterii exceptiei lipsei calitatii de reprezentant invocata de avocata paratilor
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2018
Username33, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte de asociatie inca din luna aprilie 2024 am ... Mihai8 Mihai8 revocare presedinte de asociatie Inca din luna aprilie 2024 am demarat procesul de revocare al presedintelui asociatiei de proprietari. am mers din usa in ... (vezi toată discuția)