avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vinovatul nu s-a prezentat la constatare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vinovatul nu s-a prezentat la constatare

Buna ziua!
In data de 19 Decembrie 2017 am fost implicat intr-un accident minor, in care eu am fost partea bagubita.Am decis pe loc sa completam forumularul de constatare amiabila, in care cel care m-a lovit si-a recunoscut vina.In urmatoarea zi am fost la asiguratorul lui sa mi se faca constatarea pagubelor.Vinovatul nu s-a prezentat la constatare pe motiv ca nu este in oras in ziua respectiva.Mie mi s-a dat OK-ul la constatare, ramanand ca vinovatul sa vina si el sa dea o declaratie.Imediat dupa anul nou, am sunat la Omniasig sa intreb de starea dosarului meu, respectiv daca vinovatul s-a prezentat la constatare ulterior;nu s-a intamplat asta, dar domnisoara de la call-center m-a indrumat sa merg cu masina in service ca nu vor fi probleme.Zis si facut!Am dus masina in service, dar a doua zi sunt sunat de cei de la service, care intre timp au cerut o reconstatare si au primit un raspuns negativ de la cei de la Omniasig pe motiv ca pana nu se prezinta partea vinovata sa dea declaratie, dosarul este blocat.Am incercat sa il sun pe cel vinovat dar nu mai raspunde la telefon, iar in tot acest timp masina mea este blocata in service.

Intrebarea mea este: Ce pot face in aceasta situatie?Cum pot pune presiune pe vinovat sau pe cei de la asigurari?Se poate bloca legal dosarul de dauna pe motiv ca vinovatul nu s-a prezentat la constatare?

Multumesc,
Vlad
Cel mai recent răspuns: Lucian Budacov , Avocat 13:12, 31 Ianuarie 2018
Sesizati oficial evenimentul la politie
Problema este ca evenimentul s-a petrecut pe data de 19 Decembrie 2017 si din ce stiu as fi avut 48h la dispozitie sa sesizez politia.Se mai poate deschide si acum un dosar la politie?
Singura solutie este sa dati in judecata si pe cel vimovat si firma asiguratoare. Am patit la fel cu Euroins

vsterian a scris:

Problema este ca evenimentul s-a petrecut pe data de 19 Decembrie 2017 si din ce stiu as fi avut 48h la dispozitie sa sesizez politia.Se mai poate deschide si acum un dosar la politie?

Societatea de asigurari nu poate bloca dosarul pe motiv ca persoana vinovata nu se prezinta la constatare. Aceasta nu e problema dvs. In opinia mea, trebuie sa sesizati Autoritatea de Supraveghere Financiara si sa faceti reconstatarea cu reprezentantii service-ului. Societatea de asigurari trebuie invitata la reconstatare. Daca ea nu isi trimite reprezentantul, e problema ei. Puteti cere service-ului sa faca reconstatarea, sa faca un deviz complet, eventual fotografii. Dvs. nu puteti fi prejudiciat pentru neprezentarea vinovatului. Vedeti ca societatea de asigurari poate fi pusa la plata de despagubiri pentru lipsa de folosinta a masinii, daca intarzierea se datoreaza lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot repara masina daca cei de la euroins ma amana danbogdanlaurentiu danbogdanlaurentiu Buna ziua. In data de 20.12.2015, in localitatea Buzau la intersectia dintre Str. Frasinet cu Str. Chiristigii am avut parte de o tamponare. Circuland pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto,soldat cu avarii,fara victime beyou_9 beyou_9 am fost lovit in trafic de un asigurat omniasig.am fost la asigurari la omniasig au facut poze si au constata ca este vinovat si mi-a dat un document de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! intampin următoarea problema: in anul 2018 am fost ... Adrian_P87 Adrian_P87 Buna ziua! Intampin următoarea problema: in anul 2018 am fost victima unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, eu fiind perosana pagubita. Am ... (vezi toată discuția)