avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prescrierea cheltuielilor judiciare catre stat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

prescrierea cheltuielilor judiciare catre stat

Buna seara ,am primit in 2013 urmatoarea;
Judecatoria X
Biroul executari Penale
Catre
Va facem cunoscut ca,prin sentinat penala nr... din data 10,07,2013 pronuntata de Judecatoria X ramasa definitiva la data de 21,11,2013 pronuntata de Curtea de Apel ...ati fost obligat la plata in calitate de parte vatamata ,la plata sumei de 700 lei cheltuieli judiciare catre stat ,din care 300 lei reprezinta doua onorarii avocat oficiu.
Fata de cele mentionate,va solicitam ca in cel mai scurt timp sa va prezentati la sediul instantei,Biroul executari penale,pentru plata cheltuielilor judiciare.

Apoi am primit de la ANAF-adresa de instiintare privind infiintarea propririi,avand nr dosarului de executare datat in data de 23,04,2015 in care trebuie sa fie platita suma de 750 lei la trezorerie.
Problema este ca in data de 05,02,2015 am facut transplant fiind bolnava din 2012,deci nu este rea credinta,va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca se prescrie sau ce pasi trebuie facuti,va multumesc si o seara buna va doresc.Sanatate.
Cel mai recent răspuns: alinamariananistor , utilizator 12:18, 14 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatie delicata,autoritatile statului rara se intampla sa nu desfasore in termen acte si actiuni astfel incat contribuabilul sa scape de obligatia achitarii debitelor catre stat
daca nu ati achitat suma dispusa de catre instanta,urmeaza sa fie declinata responsabilitatea recuperarii debitului in favoarea autoritatii fiscale teritoriale care va deschide dosar de urmarire si va consemna debitul in impunerea anuala
Buna ziua,pana in acest moment nu am mai primit nimic,stiu ca in 3 ani se prescrie,intrebarea este daca se scurge timpul din momentul in care am primit de la ANAF sau de la Curtea de Apel?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul dv termenul este de 5 ani
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Aveti o stuatie tragi-comica intr-adevar ,in mod normal ar trebui sa opereze prescriptia daca termenul de prescriptie nu a fost intrerupt ,prin orice act civil emis de autoritatii ,somatie ,notificare ,sau alt ceva. Exista doua rezolvari din punctul meu de vedere:

1) Formulati o actiune civila prin care sa solicitati instantei ,sa constate faptul ca a intervenit prescriptia .Apoi mergeti cu sentinta la ANAF
2) Sa platiti suma impusa prin sentinta penala.

Ca atare in ambele cazuri tot veti scoate bani din buzunar -in primul caz taxa juridica si onorariu avocat (daca nu apelati la avocat din oficiu)

-in al doilea caz suma pretins datorata .

Imi pare rau

-Nu vă mai scrieți numărul de telefon în interiorul mesajelor-
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc pentru ca mi-ati raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare anulare mepi zxraider zxraider Buna, am fost condamnat la 5 ani se inchisoare art. 215 sentinta definitiva Inalata curte de casatie pe 21 /09/2005. Pe 20/092015 sau implinit prescriptia ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala definitiva - cheltuieli in sarcina statului, modalitate de plata palma palma Bună ziua.Am primit o sentinţă care are următorul cuprins, ,,obligă înculpatul să plătească statului cheltuieli judiciare în sumă de x lei, din ... (vezi toată discuția)
Va rog lamuriti-ma daca este cu suspendare sau cu executare caci nu inteleg clau32 clau32 Tip solutie: Menţinerea pedepsei Solutia pe scurt: Admite recursul declarat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA TÂRGOVIŞTE, împotriva sentin?ei ... (vezi toată discuția)