avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cat dureaza tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cat dureaza tagada paternitatii

Am nascut pe 13-10-2017 iar hotararea definitiva de divort am primit.o tocmai pe la sfarsitul lunii.copilul poarta numele meu de fam.(nm.de fata) dar la tata e trecut sotul cu care eram in divort si nu tatal biologic.As vrea sa stiu ce acte.mi trebuie sa deschid tagada paternitatii si daca pot si fara avocat pt.ca nu.mi permit financiar.
Stimata doamna,

Consultati un avocat pentru a tehnoredacta actiunea civila, altminteri, in baza art. 194 din Codul de procedura civila, respectiv 200, din acelasi Cod, actiunea poate fi anulata, pentru lipsa elementelor obligatorii.

Cauza dedusa judecatii, in fond, poate atinge 3- 4 termene de judecata, expertiza medico-legala poate sa duca la trenarea cauzei.

Va trebuie copii de pe certificatul de nastere, copii de pe actele de identitate, orice inscrisuri relevante pot fi depuse la dosarul cauzei.

Uzati de proba testimoniala.

Puteti folosi o declaratie notariala din partea fostului sot, in care mentioneaza cand a survenit separatia in fapt, si faptul ca nu este tatal natural, biologic.

Nu depindeti de prezenta dumnealui. Nu e treaba dv. daca vine sau nu. In situatia asta, poate negociati sa achieseze la actiune. Vorbiti cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt in proces de divort intentat de sotie, avem un ... MIchelangeo MIchelangeo Buna ziua. Sunt in proces de divort intentat de sotie, avem un copil minor obtinut prin Fiv la consimtamantul nostru in timpul casatoriei, insa eu nu sunt ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)
Copil conceput inainte de pronuntarea divortului beberaul beberaul Buna ziua, v-as fi f recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste sfaturi : am nascut in 16 oct 2013 - o fetita pe care nu o pot trece pe numele tatalui biologic ... (vezi toată discuția)