avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Garantia pentru un produs, problema intre 2 SC
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Garantia pentru un produs, problema intre 2 SC

Salut,

Am un autoturism pe firma, cumparat de la un dealer auto. Eu am sesizat la fata locului, telefonic, in scris, am prezentat masina, ca am o problema la masina in perioada de garantie, dealer-ul considera, verbal, ca am iesit din perioada de garantie, desi, tot verbal recunoaste ca am dreptate.

Am sesizat in scris cu confirmare de primire la dealer-ul problema si am cerut sa execute garantia. Am dat telefon si se ascunde in spatele relatiei cu importatorul, cauta in fapt acoperire. De ce ? Pentru ca in carnetul de garantie pe care il am, supriza, nu este prevazuta o obligatie din anii urmatori - schimbarea distributiei. Neschimbarea distributiei la timp, a fost considerata ulterior, in anii 2007, etc. ca fiind etapa obligatorie, fara de care, printre altele, ai fi pierdut garantia.

Cu alte cuvinte, pe carnetul de garantie, am respectat toate operatiunile. Am sesizat problema inauntrul garantiei. Dealerul caut endorsement de la importator, ca sa isi acopere pierderea.

Tema: dupa ce am notificat in scris cu confirmare de primire problema si ambii, importator si dealer nu mi-au raspuns in scris, pot sa dau in judecata dealer-ul, pentru executarea garantiei ?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 18:17, 15 Octombrie 2009
Buna ziua,

putati sa actionati impotriva dealerului la instanta competenta;
e posibil si sa scapati de proces daca angajati un avocat care sa incerce o rezolvare prin negociere; in plus ar verifica si daca ei au o portita de scapare sau dvs. aveti dreptate;

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism ... Cristi855 Cristi855 Buna ziua! In data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism in valoare de 11600 euro de la un dealer auto din localitatea Targoviste. In prima faza am fost ... (vezi toată discuția)
Garantie conformitate produs fabricat pentru piata asiatica daniel_stefan daniel_stefan Buna ziua, Azi m-am confruntat cu o problema des intalnita in Romania.Anularea unei garantii din cauza unui soc mecanic.Service-ul incearca sa se acopere prin ... (vezi toată discuția)
Schimbare masina mihu_lucian mihu_lucian Buna ziua, As dori sa stiu in ce conditii se poate cere schimbarea unei masini (sau restituirea contravalorii), achizitionata noua, la care au aparut prea ... (vezi toată discuția)