Va vin cu o problema delicata pentru mine. Pe data de 11.01.2018 am fost detectat de radar circuland cu viteza de 107 km/h undeva intr-o limita de 50; in proces scrie ca el a fost intocmit pe 11.01.2018, dar mai jos scrie ca data in care a fost comisa abaterea este de 01.01.2018.
Mi-a fost retinut permisul si suspendat pe o perioada de 90 de zile, cu plata de 1,450 de lei, jumatate fiind posibila in 2 zile lucratoare.
Urmatoarele mele intrebari sunt:
Am sanse sa depun plangere impotriva procesului ca sa fie anulat pe motivul ca data in care am comis abaterea nu este corecta?(eram intr-un oras diferit in acea zi) Mentionez si ca am semnat ca popa fara sa citesc toata foaia crezand ca este corect, numai ca sa imi dau seama de greseala asta dupa o ora.
Daca da, daca platesc jumatate din amenda acum, dupa ce va fi declarat nul procesul, mi se vor restitui banii platiti, inapoi?
In functie de instanta, acea mica eroare poate sau nu sa influenteze solutia in eventuala plangere contraventionala.
Cel mai probabil nu va costitui decat o eroare materiala.
In masura in care veti achita in cele 48 de ore si procesul verbal va fi anulat aveti dreptul la restituirea sumei platite.
Mi-i se pare ceva natural sa fie anulat PV si judecatorul sa-mi dea dreptate, fiindca eram in alt oras in acea data si doar fiindca e cine stie ce eroare, asta inseamna ca agentul putea trece orice data, fara sa se intample nimic?
Dupa ce ati achitat 1/2 din amenda, puteti incerca marea cu degetul.Cel mai probabil se va invoca eroare materiala cu ocazia redactarii procesului verbal de constatare a contraventiei.