avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara! Anul trecut in 2017 pe 21 noiembrie a murit tatăl meu. Eu,mama si sora mea,ar trebuii sa dezbatem succesiune pe (casa,masina,etc) Eu in februarie ar trebuii sa plec din tara,asa ca m-am gandit sa fac o hartie la notar precum ca renunț la orice moștenire de la tatăl meu. Cand se v-a intampla din pacate si cu mama.....eu o sa am drept de mostenire la (casa,masina...etc)???
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 07:54, 13 Ianuarie 2018
Da. Dreptul de opțiune succesorala (renuntarea pe care ati dat-o) vizează doar succesiunea după tata. De altfel, scrie și în declarație "renunt la succesiunea TATĂLUI meu...".
Masa succesorala urmează a fi împărțită între mama si sora.
Cand mama dvs va deceda, din nou, veti fi chemat pentru a va manifesta opțiunea. Fie în sensul acceptării, fie tot prin renunțare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunica gina taban gina taban Buna ziua,daca eu am renuntat la mostenire dupa tatal meu,nefiind dezbatuta mostenirea dupa bunica,mama lui care a murit inaintea lui,la mostenirea bunicii mai ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire MARIUSRusu1996 MARIUSRusu1996 Buna ziua! Anul trecut in noiembrie tatal meu a murit, asa ca ne-am gandit sa dezbatem succesiune (eu,mama,sora mea). Eu ar trebuit sa plec din tara pentru o ... (vezi toată discuția)
Casa - act vinzare cumparare sssilvia sssilvia Din 1995 , o casa cu act vinzare cumparare , cu mama jumatate si cu sora mamei jumatate , in prezent casa se vinde noi nu stim daca in acel act e trecut tata ... (vezi toată discuția)