avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

In cazul in care esti agresat intr-un centru comercal ai martori, ai despus plangere impotrva agresorului care ulterior agresiuni a fugit insa sunt inregstrari cu tot ce s-a intamplat si mai ales U nu esti vinovat ce ar trebui sa faci mai departe???????????
Orice sugestie si parere e bine venta :*)
Cel mai recent răspuns: alex d , utilizator 00:49, 17 Octombrie 2009
In situatia relatata de dvs.,care mai trebuieste dovedita eventual cu martorii care au fost de fata la incident,puteti formula plangere impotriva celui vinovat de agresiune pentru lovire sau alte agresiuni,in termen de 6o de zile de la savarsirea faptei.
Faceti plangere la politie.
Este vorba de art. 180 Cod Penal, infractiunea de loviri si alte violente.
Impacarea inlatura raspunderea penala ( daca va razganditi o puteti retrage).
Mentionati in declaratie ca exista martori/ inregistrari, eventual va scoateti un certificat medico-legal ( doar daca aveti vatamari corporale) si identificati faptuitorul ( sau indicati cum poate fi identificat-inregistrarile resp.)
Din acel moment ramane la latitudinea organelor de urmarire penala sa instrumenteze cercetarea.
Mergeti la sectia de politie de care apartine centrul comercial respectiv.

Daca ati depus deja plangerea la politie, NU mai aveti ce sa faceti, decat sa asteptati sa va cheme si sa va aduca la cunostinta despre mersul anchetei.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Dar daca exista dovada inregistrata pe format digital mai este nevoie de martori?

Mare grija la inregistrari sa nu fie sterse sau sa se inregistreze peste ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune nnicosteaua nnicosteaua BUNA ZIUA MA NUMESC NICOLETA AM 32 ANI SI AS DORI SAMI DATI UN SFAT. AM FOST AGRESATA DE UN VECIN ADICA MA LOVIT CU O PALETA IN CAP DE TENIS DE MASA AM AVUT ... (vezi toată discuția)
Cum pot linisti un vecin agresiv atat verbal cat si fizic? andreeadoll andreeadoll din cauza unui loc de parcare am fost agresata(in spatele blocului)X-( (vezi toată discuția)
Plangere penala antolia antolia Buna ziua ! In urma unei agresiuni fizice , a fost depusa o plangere la politie . Dupa intocmirea dosarului , procurorul a dispus inceperea urmaririi penale . ... (vezi toată discuția)