avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... AMENDA FARA PROCES VERBAL
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

AMENDA FARA PROCES VERBAL

Buna ziua
As avea si eu o intrebare pentru o problema care mi s-a intaplat acum o saptamana!
In timp ce mergeam cu trenul am fost surprins de catre Politia CFR ca fumam si acestia mi-au cerut sa ma legitimez insa le-am spus ca nu am buletinul la mine si mi-au cerut datele personale(nume,adresa,data nasterii si nimic altceva).Aceste date au fost trecute intr-un carnetel nicidecum intr-un proces verbal,iar apoi am aflat ca mi-a sosit acasa o recomandata care continea amenda de 100 data de acesti indivizi!
As dori sa intreb daca trebuie sa platesc amenda nesemnand niciun proces verbal si neavand niciun martor?In cazul in care trebuie platita cum pot face sa o contest??
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 08:05, 16 Octombrie 2009
Ar fi bine daca ne-ati comunica care au fost motivele invocate in procesul verbal pentru aplicarea amenzii si in baza carui text de lege.Este interesant de stiut daca pe respectivul proces verbal a fost inserat si numele vreunui martor.
Ati fost verificat daca datele pe care le-ati prezentat corespund cu realitatea?
Oricum, procesul verbal este legal incheiat....nu este obligatoriu ca acesta sa fie incheiat in momentul savarsirii faptei contraventionale.....acesta se poate incheai in maxim 6 luni de la savarsirea faptei, insa procesul verbal se comunica in maxim 30 de zile de la incheierea acestuia.
Verificati insa daca nu sunt motive de nulitate a procesului verbal. Aveti posibilitatea sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatorie....
2007_rozi a scris:

Ati fost verificat daca datele pe care le-ati prezentat corespund cu realitatea?
Oricum, procesul verbal este legal incheiat....nu este obligatoriu ca acesta sa fie incheiat in momentul savarsirii faptei contraventionale.....acesta se poate incheai in maxim 6 luni de la savarsirea faptei, insa procesul verbal se comunica in maxim 30 de zile de la incheierea acestuia.
Verificati insa daca nu sunt motive de nulitate a procesului verbal. Aveti posibilitatea sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatorie....

In plus,fata de cele aratate de distinsa d-na consilier,va rog verificati daca in procesul verbal nu se gasesc si viciile care ii atrag nulitatea,prevazute de art.16 din OG 2/2001.
Pot fi gasite si astfel de vicii
Succes.
Da, procesul verbal este legal incheiat. Nu este obligatoriu ca acesta sa fie incheiat in momentul savarsirii faptei contraventionale, dedeoarece nu aveati CI la dvs. si trebuia sa verifice datele de stare civila.
conform OG nr. 2/2001 aprobata si modificata prin Legea nr. 180 acesta se poate incheai in maxim 6 luni de la savarsirea faptei. Procesul verbal de constatarea contraventiei este obligatoriu sa se comunice in maxim 30 de zile de la incheiere.
Puteti sa faceti contestatie in termen de 15 zile de la primirea procesului verbal.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinieta primit dupa 6 luni paulc paulc Am primit pe 29.09.2011 o instiintare de plata emisa pe 19.09.2011 constatand contraventia de a circula fara rovinieta pe 23.03.2011. Au trecut 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - intrebari denimboy denimboy Buna ziua, as avea cateva intrebari in legatura cu o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal. Am analizat putin procesul verbal primit acasa, ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala miha_yt miha_yt Buna ziua, amenzile contraventionale la noi in romania se prescriu dupa o anumita perioada de timp? daca da , dupa cat timp? va multumesc (vezi toată discuția)