avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontractul de vânzare cumpărare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontractul de vânzare cumpărare

Am încheiat un antecontract de vânzare cumpărare printr-o agenție imobiliară
Am stabilit să-i dau banii in trei transe lunare
La semnarea antecontractului i-am dat 50000 lei
Luna aceasta ANAF-ul i-a pus sechestru asigurator pe apartament
In acest caz poate sa mi-l mai vândă, sau am pierdut banii?
Va rog , sa ma ajutați cu un răspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a fost instituit sechestru pe bunul imobil,pana la solutionarea spetei care a condus la impunerea masurii asiguratorii, bunul imobil nu mai poate face obiectul unei tranzactii
Pentru recuperare avans ,initial discutati cu promitentul vanzator
Daca nu puteti solutiona amiabil va confruntati cu situatie delicata,deoarece inclusiv eventuala actiune in instanta soldata cu hotarare favorabila dv daca promitentul vanzator nu are alte bunuri in evidenta fiscala,va veti confrunta cu situatia neplacuta sa nu puteti materializa hotararea judecatoreasca-urmare a starii de insolvabilitate debitor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai poate fi perfectat contractul de vanzare-cumparare, imobilul este ipotecat.

Trebuie reţinut şi faptul că în conformitate cu dispoziţiile art. 1179 din noul Cod civil, orice contract trebuie să îndeplinească toate condiţiile esenţiale de validitate, respectiv cele referitoare la capacitatea de a contracta, consimţământul valabil, obiectul determinat şi cauza licită şi morală.

Potrivit art.1669 NCC, daca una dintre partile care au incheiat o promisiune bilaterala de vanzare refuza nejustificat sa incheie contractul promis, cealalta parte poate cere pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract, sub conditia ca toate celelalte conditii de valabilitate sa fie indeplinite.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparate peiudanut peiudanut Buna ziua Daca ma poate cineva ajuta cu urmatoarea informatie :care este perioada maxima a actiunii unui antecontract de vanzare cumparare (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Care sunt conditiile pentru a cere instantei o Hotarare care sa tina loc de act autentic. In 2011 am cumparat un teren extravilan, printr-un act ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face in noul cod civil ConstantinNASTA ConstantinNASTA Faţă de vechiul cod civil,în accepţiunea dvs., cum este tratată în noul cod civil \" obligaţia de a face\" ? (vezi toată discuția)