avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

parintii mei au facut un contract de intretinere cu sora mea si fiica acesteia,fara ca eu sa stiu.dupa ce a decedat tatal meu am aflat acest lucru.mai pot sa fac ceva sa intru in posesia partii care mi-ar fi revenit legal ca mostenitor ?
Tatal dvs avea dreptul legal de a dispune de propriul patrimoniu, mai putin de rezerva succesorala cuvenita descendentilor. Daca acel bun care face obiectul contractului de intretinere era singurul din patrimoniul defunctului, atunci se poate analiza incidenta acestei interdictii de instrainare peste cotitatea disponibila.
Puteti formula actiune in reductiunea liberalitatilor excesive conf.art.1092-1098 NCC raportat la art.1091(4)NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sparge un testament ? dar un contract de intretinere cu clauza? florin sebastian florin sebastian Un barbat si o femeie se casatoresc. Din casatorie rezulta o fiica. Dupa un timp parintii se despart si fiica ii revine mamei. Apoi dupa foarte multi ani ... (vezi toată discuția)
Contract de întreținere și masa succesorală EdenH EdenH Daca in timpul vietii defunctul a incheiat un contract de intretinere cu unul dintre descendentii sai in schimbul unui imobil, oare ceilalti descendenti pot ... (vezi toată discuția)
Donatie Mihai488 Mihai488 Am in proprietate un apartament si ma gandesc sa il trec pe numele fiului, unic copil, pt a evita complicatii viitoare. In sensul ca o eventuala viitoare sotie ... (vezi toată discuția)