avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am întocmit și semnat un contract de închiriere în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am întocmit și semnat un contract de închiriere în locul unui prieten, la rugămintea lui. Pot fi acuzat de fals și uz de fals de către chiriaș?

Buna ziua!
Am dat spre inchiriere apartamentul unui prieten,la cererea acestuia, el fiind plecat din tara.
Problema este ca fara sa am o procura, am intocmit un contrat de inchiriere intre 2 parti, eu semnand ca si proprietar.
Pot fi acuzat de fals si uz de fals de catre chirias cu acest contract?
Acesta nu si-a platit deloc contributiile si nu vrea sa pararseasca apartamentul, mai mult m-a amenintat cu plangere la politie.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:41, 15 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti fi acuzat de fals si uz de fals,solicitati prietenului sa va remita o procura din care sa rezulte ca, aveati dreptul sa semnati inca din momentul plecarii lui din tara,indiferent de data procurii
Va multumesc. Are vreo importanta faptul ca in contractul de inchiriere sunt precizat ca si proprietar? Precizez ca eu am incheiat contractul in numele meu si in calitate de proprietar.
Are relevanta substantiala si defavorabila dv ca vati asumat responsabilitatea si ati semnat document intr-o calitate pe care in fapt si in drept nu o detineti
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

mircea.reb a scris:

Va multumesc. Are vreo importanta faptul ca in contractul de inchiriere sunt precizat ca si proprietar? Precizez ca eu am incheiat contractul in numele meu si in calitate de proprietar.

Da. Este o dovadă în plus a uzului de fals. V-ați însușit o calitate pe care nu o aveați.
La momentul de fata, o procura nu are nici o relevanță. Procurile nu produc efecte pentru trecut, ci numai de la data întocmirii lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez apartamentul? cris.petra cris.petra Buna ziua! Anul trecut am inchirat un apartament unei persoane fizice pe o perioada de 1 an. Contractul a fost inregistrat la fisc. Recent am aflat ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Procura si semnaturile fasificate numecod numecod Buna ziua, acum 4 ani, deoarece nu ma puteam deplasa la finante sa depun un contract de inchiriere si sa-i fac inregistrarea am imputernicit pe chirias sa ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals mon3y mon3y Buna seara.Am achizitionat o masina din Germania pe care din cauza taxei de mediu prea mari am inmatriculat-o in Bulgaria.Dupa circa 2 ani, cand taxa a mai ... (vezi toată discuția)