avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma

Buna seara!
Am mare rugaminte sa ma ajutati cu doua informatii:

1. Imi puteti spune va rog cam cat mai costa azi o infiinare firma. Acum vreo doi ani, cu tot cu capital social si declaratii la notari costa vreo 1200 lei, dar cred ca s-au mai schimbat taxele de regsitru
2. daca firma are un asociat strain care nu poate ajunge in tara poate sa-i faca procura celuilalt asociat sa semnaze actele in locul lui?

Va multumesc mult.
R.C.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 11:06, 2 Decembrie 2009
Buna ziua!
Revin cu inca o intrebare. Daca asociatul este persoane fizica romana, dar desfasoara activitate profesionala in Franta:

1. Imi trebuie caziar si din Franta si din Romia
2. Asociatul din Franta poate da declaratiile de rigoare in limba romana, dar la u notar francez?

Va multumesc.

O zi buna!

bvr a scris:
Revin cu inca o intrebare: - Daca asociatul este persoane fizica romana, dar desfasoara activitate profesionala in Franta:

1. Imi trebuie cazier si din Franta si din Romania ?
2. Asociatul din Franta poate da declaratiile de rigoare in limba romana, dar la un notar francez?

Buna ziua,
1.
Depinde de actul de identitate a celui in cauza, act cu care el este inscris in firma ce o veti constitui precum si de adresa de rezidenta din acel act (chiar daca este cetatean roman, unde are adresa de rezidenta din actele de identitate). Daca are activitate in Franta, pentru acuratetea actiunii, cred ca ar fi bine sa aveti cazierul din ambele tari.
2.
Depinde de Notar. Daca cunoaste personal, bine, limba romana. DA.
Daca nu, NU.

Cu stima,
Profesionist in insolventa Eugen Marcov
Multumesc.
Persoana care doreste sa infiinteze firma se afla in Franta in aceasta perioada.
Persoana are cetatenie romana si domiciliul in Romania, dar ar dori sa deschida firma fara sa se deplaseze in Romania- este posibil asa ceva??
Poate delega/imputernici pe cineva sa semneze in locul ei toate documentele firmei??- act constitutiv, cerere de inmatriculare societate comerciala, declaratie model1,2, depunere capital social, semnare contract de comodat pentru sediu.

Va multumesc si va sunt recunoscatoare pentru ajutor.
poate imputernici un avocat sa demareze toate aceste proceduri de infiintare a societatii .
dar actele tot vor trebui semnate de persoana in cauza .
cu atat mai mult specimenul de semnatura , care se da la notar sau la ORC.

Alte discuții în legătură

Patron strain (usa) mariusgrr mariusgrr Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am un prieten cetatean american care locuieste in USA si nu poate venii in Romania prea des... Exista vreo posibiliate sa ... (vezi toată discuția)
Persoana straina la o societate comerciala. woodblue woodblue Cum poate o persoana straina sa devina asociat al unei Societati Comerciale. Firma este deja deschisa in Romania. Care sunt actele necesare din ambele tari ?? ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl scarla scarla Putem imputernici o persoana fizica din Romania in vederea infiintarii unei societati comerciale?Care ar fi actele necesare?Va multumim mult pentru raspunsuri (vezi toată discuția)