avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... mod de calcul al valorii autovehcul facut eronat ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

mod de calcul al valorii autovehcul facut eronat (intentionat ) de catre asigurator

buna seara.cer si eu ajutorul dumneavoastra in legatura cu modul de calcul al valorii auto dupa accident conf ord 20/2008 CSA.poate nu am inteles bine eu aceasta norma.pe scurs:
masina: renault scenic 1.6 16 v expresion 18.06.2002(prima punere in circulatie)deci 7ani si 4 luni vechime. nr km in bord la data accident 98358.masina inainte de accident in stare de intretinere foarte buna.
problema este ca cei de la asigurari(astra asig) imi incadreaza masina la stare medie si nu vor sa scada din coeficientul de uzura valoarea km neparcursi(media 15000km/an).
cum trebuie sa procedez???

pot actiona firma de asigurari in judecata pentru calculul corect si de abuz in serviciu al inspectorului de daune?
Cel mai recent răspuns: stefan_stefan , utilizator 10:41, 21 Octombrie 2009
daca ceea ce spuneti poate fi probat foarte clar, puteti deschide proces impotriva societatii de asigurari
Inainte de a deschide actiunea, initiati o conciliere cu asiguratorul, in care solicitati motivatii privind incalcarea normelor CSA.Chemati la discutii si juristul Asiguratorului, care vizeaza pentru legalitate dosarul de dauna.Aveti sansa de a rezolva favorabil litigiul, fara a mai ajunge la proces, prin scaderea celor 3,5 procente din coeficientul de uzura.
problema este ca am discutat cu acel ingenios inspector de daune si i-am explicat acest lucru (ca-mi calculeaza eronat valoarea masinii) si mi-a dat de inteles ca pot sa fac ce vreau,ca pe el nu-l intereseaza.I-am explicat ca stiu norma CSA si cunosc modul de calcul.
eu as dori daca cineva de pe acest forum imi poate calcula valoarea masinii in functie de datele ei(postate in postul initial)
stima.
Se poate lua valoarea pietei pentru autovehiculul Dvs. daca el inca se mai fabrica - ma refer la datele masinii legate de caroserie motor etc. Daca nu se poate lua valoarea de nou nici asa se poate lua din cataloagele de specialitate, in cazul in care nu exista se poate lua ultimul pret pentru acest model care s-a fabricat sau daca nu se poate lua un model similar al masinii. Va puteti duce la alta firma de asigurari pentru a va face acest calcul. Mare atentie !!! (eu sunt patit) trebuie sa va uitati la modelul ales de asigurator intrucat poate nu a ales varianta cu toate dotarile care le aveti pe masina.
Daca asiguratorul va refuza mai bine si mai repede il amenintati cu o plangere la CSA decat sa il dati in judecata , cel putin la mine a functionat , am avut si eu o problema similara.
Nu pot spune ca daca il dati in judecata nu veti reusii dar s-ar putea sa dureze mai mult.
Pentru numarul de Km adica 98358 si varsta de 7,3 ani se ma calcula in felul urmator: 7,3x15000= 109500 , 109500 - 98358= 11142 Km acesta este diferenta de la medie pana la uzura corectata iar 11,142 x 0.5 =5.57 % adica pentru procentul mediu la care se incadreaza masina Dvs 67% trebuie scazut 5,57 adica procentul de uzura trebuie sa fie 61,43%
Va recomand sa cititi si postul meu intrucat puteti afla informatii ce va vor ajuta.
Va urez succes si bafta in comfruntarea cu asiguratorul :training:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza suma care trebuie sa o primesti la dauna totala? ContSters161836 ContSters161836 Buna ziua Va rog sa ma ajutati sa calculez suma pe care trebuie sa o primesc cu polita rca pentru dauna totala. Masina este un volkswagen polo din 2001 (an ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala - rca - stabilirea uzurii euphoria euphoria Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe dn1, in care nu eu am fost vinovatul. Vinovatul mi-a dat copie dupa asigurarea RCA, care este la ... (vezi toată discuția)
Dauna totala opel corsa c dsorescu dsorescu Buna ziua! As avea nevoie de consultanta in urmatoarea speta. Am fost implicat intr-un accident rutier, nefiind eu vinovatul. In urma accidentului masina mea, ... (vezi toată discuția)