avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... jurisdictie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

jurisdictie

am un dosar pe rol la tribunal. curtea de apel, care a judecat un recurs in care cauza este identica cu cea din dosarul meu, a dat o decizie care imi este favorabila. intrebare: pot invoca, in apararea mea, aceasta decizie ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 22:22, 15 Octombrie 2009
Practica judiciara(cu exceptia celei a ICCJ) nu este considerata izvor de drept pentru dreptul romanesc. Insa unele complete de judecata se inspira dintr-o astfel de hotarare.
Sunt intru totul de acord cu Paula! Instanta poate tine cont de acea hotarare desi nu este obligata!B-)
Incercati sa faceti rost de ea, sau de altele asemantoare ( de pae portalul instantelor sau din colecti de jurisprudenta) si anexati-le cand puneti concluzii...din experienta va spun ca , desi nu sunt izvor de drept in sensul de precedente judiciare, se tine cont de ele...macar la motivare...:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Practica judiciara bartac bartac Pot depune la instanta, ca practica judiciara, spete de pe www.jurisprudenta.org Am vazut ca apare asa la Dosar nr(....) Deci lipsesc din ele date de ... (vezi toată discuția)
Cãi de atac în cazul hot. definitive ºi irevocabile HeniuV HeniuV Există foarte multe dosare pe rolul Instanţelor de judecată care au acelaşi obiect, spre exemplu cu taxa de mediu. O parte dintre reclamanţi au pierdut ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii ( ajutoare) politisti pensionati medical 2011 caporalpolice caporalpolice Ce noutati cunoasteti in legatura cu acordarea celor doua salarii pentru fiecare an ramas pana la implinirea varstei de pensionare - pensionarilor pe caz de ... (vezi toată discuția)