avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ajutor. Conducere fara permis + accident.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ajutor. Conducere fara permis + accident.

Buna ziua. Am 17 ani si am condus fara permis un autovehicul pe drumurile publice. Intr-o curba am pierdut controlul masinii din cauza drumului umed si a tractiunii spate si am avariat 2 masini de pe celalant sens de mers, ele fiind parcate. Nu sunt victime. Proprietarii masinilor au chemat politia, am ramas la locul accidentului, am dat declaratii cu tot ce s-a intmaplat, mi s-a facut proces verbal. Cum pot fi sanctionat? Credeti ca se poate lua o masura in care pot fi sanctionat fara a fi privat de libertate? Pot scapa cumva de toata chestia asta? Ma gandesc sa spun ca cineva cu permis era la volan, a fugit fiind speriat si m-a lasat pe mine. Eu ca sa-l salvez pe el, as fi spus ca am condus eu. O mai pot da la intors? Ce sfaturi imi dati?
Cel mai recent răspuns: robert9999 , utilizator 01:39, 16 Ianuarie 2018
Avand in vedere varsta, daca veti fi trimis in judecata si gasit vinovat, instanta poate lua impotriva dvs o măsură educativă neprivativă de libertate.
Încercați să aveți avocat angajat din faza de urmărire penală ca sa încercați să ieșiți cât se poate de bine.
Având în vedere varsta va poate fi de ajutor .
Nu încercați să dati declarații aiurea ca va complicati existenta.
Ca sa nu fiti speriat la audiere e bine sa aveti avocat angajat si ca sa nu dati declarații aiurea.
Faptul ca declarați ceva aiurea nu va ajuta...ci va complica situatia...
Pe langa masura educativa pe care o poate lua instanta, e logic ca mi se va face si un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere? Daca da, cat poate fi valabil acel dosar? Voi mai putea sa dau de permis vreodata? Si inca ceva, daca am dosar penal pentru conducere fara permis, e valabil doar in Romania? Daca de exemplu as vrea sa dau de scoala de soferi in Italia sau orice alta tara?
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
robert9999, utilizator
Dosar penal aveti deja, eu v-am spus care poate fi urmarea.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am inteles. Cat despre valabilitatea dosarului penal ce imi puteti spune? Ma intereseaza daca voi mai putea da de permis vreodata si daca dosarul este valabil doar in Romania. As vrea sa ma stabilesc in Italia si vreau sa stiu voi putea sau nu voi putea sa dau de permis acolo din cauza acestui dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condusul fara permis FlatSergiu FlatSergiu Este un adolescent de vreo 17 ani care are garaj langa al meu si tot il vad ca merge si vine cu masina. ce i se poate intampla? (vezi toată discuția)
Ce aș păți dacă as fi prins - minor la volan Danucudani Danucudani Am 15 ani și acum câteva zile am condus mașina pe stradă, m-a văzut cineva mi-a făcut semn să opresc dar eu nu am facut-o și a sunat la poliție am ... (vezi toată discuția)
Minor la volan. ce pedeapsă risc? Valentinis Valentinis Buna Ziua ! În data de 26:10:2017 la ora 23:00 am fost oprit de o mașină de poliție pe o uliță... Am cooperat cu Domnii Polițai, nu am dat alte ... (vezi toată discuția)