avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - speta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - speta

Buna ziua!

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Tatal meu a facut seccesiunea fata de parintii lui, insa nu s-a facut iesirea din indiviziune. S-au inteles intre ei, fratii sa stapaneasca pamantul fiecare cate o bucatica individualizata confrom intelegerii si sa nu se deranjeze reciproc. Asta dureaza de prin anii 2000. Intre timp, au crescut nepotii, treburile s-au mai schimbat, in sensul ca o parte din verii mei nu mai sunt de acord cu vechea imparteala a strabunilor si sunt voci in neam cum ca cel mai bine ar fi sa decida instanta.
1. Avand in vedere ca o parte din matusi si un unchi de al meu nu vor sa discute cu ceilalti veri si cu mine, care ar fi proceura ca sa existe intelegere. Cei care au stapanit pamantul (care acum o parte are valoare mai mica si alta parte, mai mare) au vreun motiv de temere?
2. Unchiul meu a facut casa pe terenul bunicii mele, invocand ca are AC si ca terenul ar fi fost vandut de bunica mea, catre el, in detrimentul celorlalti frati. Cum il pot obliga sa dovedeasca acest lucru? " Semnatura" prin punerea amprentei (cica ar apartine bunicii), constituie conditie de validitate?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 15:48, 16 Ianuarie 2018
Spețele astea pe fond funciar, doar în instanță le rezolvați (la notar pică , că nu vă înțelegeți !). Căutați un avocat specializat (cu dosare mai multe la activ ) pe fond funciar , printre altele, îi explicați, prezentați documente, ce aveți, deschideți acțiunea, apoi toți ceilalți pârâți vor sări cu actele ce le dețin (dacă dețin !). Vă înarmați cu răbdare, bănuți, să rezistați la un proces de vreo 3-6 ani de obicei (cu toate fazele procedurale). Depinde cum au stapânit pământul legal cu ceva acte/înscrisuri, cine a platit impozitele pe el, există ceva masurători cadastrale !? Bunica(părinții) în timpul vieții pot face ce doresc cu bunurile lor (mobile, imobile), le pot vine și da, chiar doar la unul din copii, in defavoarea celorlalți copii ai lor.
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei pentru iesirea din indiviziune.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teren avivit avivit Buna ziua, Doresc sa stiu daca exista vreo posibilitate in cazul urmator: - Acum multi ani strabunicul meu a lasat copiilor lui ( 7 ca numar) inclusiv ... (vezi toată discuția)
Mostenire pinky_26 pinky_26 Bunica mea,decedata, si inca doi frati de ai ei, tot decedati au detinut un teren arabil in Tulcea. Dupa decesul batranilor, acest pamant cam 10 hectare ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire livias livias in anul 1991 trei frati au primit titlul de proprietate pentru pamantul mostenit de la tatal lor (toti trei fiind nominalizati pe acelasi titlu de ... (vezi toată discuția)