avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TABLOU FALS.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TABLOU FALS.

Eu am falsificat un tablou asa de bine ca expertii in arta au spus ca este un original. Cu toate acestea nu vreau sa vand tabloul, am vrut doar sa testez pe experti sa vad cat de buni sunt. In aceasta situatie pot sa vand tabloul fals facut de mine sau nu?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:15, 16 Decembrie 2021

cyan a scris:

in cazul unui litigiu pictorul, daca mai este in viata, poate sa confirme sau nu daca originalul pictat de altcineva este pictat de el sau nu.

Originalul pictat de Grigorescu nu poate sa fie atribuit lui Tomitza
Autenticitatea si autorul unui tablou poate fi fara echivoc exprimat prin ,expertiza tehnica la mult timp timp dupa trecerea in nefiinta a autorului -vezi tablouri El Greco,etc

Tabloul falsificat de mine este un Grigorescu, eu l=am falsificat, Cei de la Christie's Anglia au zis ca este un original, dupa ce le-am spus ca este facut de mine, au retras tabloul. Am folosit pigmenti istorici, asa ca la testul cu raze X si cu spectometrul nu si-au dat seama ca este un fals , facut de mine, Daca taceam din gura, puteam sa vand tabloul ca un tablou, original de Grigorescu, insa am fost cinstit si le-am spus ca e o copie facuta de mine. Au ramas uimiti de cat de talentat pot sa fiu..[ link extern ] .
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
LISONELTA300, utilizator
Da, tocmai aici este frumusetea, ca eu l-am falsificat asa de bine incat cei de la Christie-s din Anglia , au zis ca e original, apoi le-am spus ca e fals facut de mine, si au retras lotul. Puteam sa fiu un escroc si sa iau mii de euro pe el, dar am vrut sa testez cunostiintele expertilor.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
LISONELTA300, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci meritati de doua ori felicitari, atat pentru talent cat si pentru corectitudine.
[ link extern ]

In link este vreo referire la tabloul respectiv sau l-ati pus pentru cultura noastra generala? Este interesant!
Domnule cyan , ati vazut tabloul? Pana acum nu am spus ca eu l-am falsificat, dar atata timp cat era sa-i pacalesc pe expetii de la Christie's Anglia, ma taie gândul ca as putea sa falsific si alte tablouri si sa le vand ca si originale. Atata timp cat expertii sunt sarlatani si as putea sa impart banii cu ei, de ce sa nu profit de talentul meu si sa fac bani?
Eu am fost un mare fraier, de fapt in cazul meu expertii nu au fost sarlatani, chiar am reusit sa-i pacalesc,. Este ciudat ca cu toata aparatura lor moderna, raze X si spectometre, si Carbon 14 si alte treburi, au zis ca e original, Asta inseamna ca un amarat ca mine de 32 de ani, poate sa fie un geniu al falsului ? Adevarul este ca stra-stra bunicul meu Ioan Atanasmie Mitescu a fost executorul testamentar al Aristiei Aman . ( cumnata lui Theodor Aman), Fiicele lui Mitescu , Dora si Cornelia au pictat si ele, dar eu sunt mai talentat decat ele. Culmea este ca eu falsific cate un tablou celebru pe an , ca sa nu dau de banuit. Dar ma gândesc sa devin si eu escroc ca si altii. De ce sa mor de foame când as putea sa fiu milionar in euro?
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Tablouri theodor aman spartacus172 spartacus172 Mentionez ca strabunica mea Dora Mitescu a fost fina Aristiei Aman, cumnata pictorului Theodor Aman., iar stra-strabunicul meu Ioan Atanasie Mitescu a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme cu tablourile lui theodor aman Hamarsold300 Hamarsold300 Conform declaratiilor sotiei lui Theodor Aman , ( doamna Ana Aman) . care au aparut in ziarul Adevarul din 28 februarie 1904, Ana Aman nu a vandut niciun ... (vezi toată discuția)
Tablou vechi danezu5 danezu5 Buna ziua, daca ajung cu un tablou vechi la o casa de licitatie pt a verifica daca este original, risc sa raman fara el? Mentionez ca nu am nici un fel de ... (vezi toată discuția)