As dori sa imi dati un sfat.Suntem doi frati.Mama a decedat acum 11 ani iar tata anul trecut in luna septembrie.Acum as dori sa incep demersurile pentru succesiune.Eu sunt casatorita si locuiesc cu familia mea .Tata a locuit impreuna cu fratele meu.Mentionez ca fratele nu este casatorit.Bunurile care fac obiectul succesiuni sunt urmatoare;casa in care a locuit fratele cu tata,o anexa care acum 4 ani a luat foc si la care nu s-a mai facut nimic,curte si gradina.Eu as vrea ca anexa care a fost arsa sa o repar si sa imi construesc doua camere.Ca sa pot construi,sotul meu spune ca vrea sa fie trecut si el in acte.Fratele meu spune ca sa trec totul pe mine si lui sa-i dau drept de uzufruct viager.Sau daca as vrea sa mentionam ca el sa ramana cu casa iar mie sa-mi ramana anexa si gradina trebuie facuta partajare care presupune masuratori?Cum ma sfatuiti sa procedez?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu exista "mostenire cu clauza de uzufruct". Nu se poate direct.
Dezbaterea mostenirii e una. Prima etapa. Daca doreste, la dezbaterea mostenirii, fratele poate renunta si ramaneti dvs cu tot.
Dupa, luati legatura cu un inginer de cadastru si intocmiti documentatia cadastrala.
Apoi dvs si fratele incheiati o conventie prin care ii constituiti un drept de uzufruct.
As mai avea o rugaminte.Va rog sa imi explicati ce inseamna acest drept de uzufruct.Ce drepturi ar avea fratele si ce obligatii as avea eu.Va multumesc din suflet.
Inseamna ca fratele dvs poate folosi si poseda bunul pana la deces.
Dvs sunteti proprietarul de drept, dansul e proprietar de fapt.
Dacă mâine doriti sa vindeți, vindeți imobilul cu fratele locuind în el.
Orice veti face asupra imobilului respectiv, aveti nevoie și de acordul lui.
Nu v-as sfatui sa faceti asa ceva...uzufruct inseamna ca el poate sa inchirieze la cine vrea , sa ia banii si dvs ramaneti pe dinafara.Nu aveti decat sa asteptati moartea lui ca sa puteti beneficia de bunul dvs.
Mi se pare ca el stie foarte bine ce face....