avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz despagubire polita CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz despagubire polita CASCO

Buna ziua,

Expun problema cat mai pe scurt:
Polita de asigurare CASCO, am constatat ca s-a crapat parbrizul, m-am programat la constatari daune, m-am prezentat, s-au facut poze, mi s-a eliberat un "Document de introducere in reparatie a vehiculului", in data de 13.12.2017.
Pe 18.12.2017 m-am prezentat cu documentele de la Asigurator la Service Autorizat cu care Asiguratorul are decontare directa. Am ridicat masina a doua zi, dupa ce am platit fransiza de 200 de EUR.
In data de 9 ianuarie 2018 primesc un plic de la Asigurator prin care mi se refuza plata despagubirii,. pe motiv ca sursa daunei (o ciobitura de la care pleca fisura) exista la momentul in care s-a incheiat polita. Mentionez ca eu nu am stiut acest lucru, dar ei spun ca se vede in pozele efectuate in momentul inspectiei de risc.
Acum service-ul imi cere mie banii, pentru ca Asiguratorul refuza sa le dea aviz de plata.
Intrebarea mea este, cine plateste? Mie mi s-a spus ca pot duce masina la reparat imediat ce primesc documentul de intrare in service de la Asigurator, ceea ce am si facut. Nu mi s-a spus ca exista un termen in care ar trebui sa mai astept vreo validare, sau care ar fi acel termen. Aproape o luna mi se pare mult, in conditiile in care ei aveau toate informatiile si exista mijloace electronice de informare (telefon, mail).
Eu personal, daca as fi stiut ca nu se aproba dosarul ori nu as fi dus masina la reparat (se poate trai cu o crapatura in parbriz), ori as fi cautat o solutie mai ieftina, cu parbriz after market, dezmembrari etc., pentru ca suma este foarte mare.

Multumesc pentru sfaturi

P.S. Scrisoarea a fost trimisa pe 22 Decembrie cred, insa mi-a ajuns atat de tarziu pentru ca avea adresa gresita, tot greseala celor de la Asigurari.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
uditza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 00:49, 20 Februarie 2018
Aveti dreptul de a verifica pozele efectuate la incheierea asigurarii pentru a vedea daca intr-adevar exista acea ciobitura. In cazul in care exista, sunteti bun de plata. Insa si service-ul, impreuna cu cei de la Serviciul Daune al asiguratorului, avea obligatia de a confirma acceptarea dosarului inainte de a drumul masinii sa iasa pe poarta. Daca stiati ca exista o ciobitura la parbriz atunci cand ati facut polita, tot dumneavoastra platiti. Se considera oricum dauna preexistenta pentru toate societatile de asigurare si nu se despagubeste ulterior, indiferent de motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco sarmasan ceilia sarmasan ceilia pot repara doua daune pe casco platind o sing data franciza un parbriz crapat si o usa zgiriata (vezi toată discuția)
Accident rutier (tamponare) cu autor baut mariuselectric mariuselectric Va rog frumos, sa-mi raspundeti la urmatoarea problema cu care ma confrunt: In data de 10.07.2012, ora 11, conduceam autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)
Rca piese originale bagoly miklos bagoly miklos avind pretentia de a repara masina cu piese originale pe baza de RCA, firma asiguratoooare poate obliga furnizorul de piese sa-mi pune la dispozitie doar piese ... (vezi toată discuția)