Buna seara. Sunt casatorita cu un baiat problema este ca de 2 ani ne.am despartit insa nu am divortat pentru ca eu sunt in spania el este in romania. Acum eu am alta relatia . El la fel si suntem de acord sa divortam . Cum as putea divorta fara sa ma deplasez in romania din motive personale nu ma pot duce in romania. Precizez ca nu avem nimic in comun (copii sau bunuri ) insa am numele lui de familie. cum pot peoceda si cat ar costa divortul si in cat timp se va desfasura ( am auzit ca dureaza 30 zile lucratoare) multumesc frumos!
Va poate reprezenta o alta persoana, prin procura speciala autentica. Daca alegeti calea notariala, divortul se poate incheia in 40 zile. Ca si costuri, depinde de notar-1000lei-1500 lei. Pe cale judecatoreasca, taxele sunt in jur de 200 lei.
Puteti fi reprezentata in instanta in baza unei procuri speciale. Taxa de timbru in jurul a 200 de lei. Onorariul pentru un astfel de proces se va negocia sau nu in functie de disponibilitatea persoanei alese.
La notar nu puteti divorta decat daca veniti in tara.
Doar la instanta se poate divorta fara sa veniti in Romania dar obligatoriu sa fiti reprezentata pentru ca in caz contrar lucrurile se complica si daca vreti sa divortati prin acord nu aveti alta cale.
Exista si varianta sa va dea sotul in judecata si sa invoce motive de divort si sa nu veniti dar e ceva mai complicat asa deoarece pot aparea complicatii daca sotul nu angajeaza avocat.