avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cum pot intabula un teren?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cum pot intabula un teren?

am un teren cumparat din anul 2006 cu contract vanzare- cumparare prin notar, dar in momentul respectiv terenul era extravilan , ulterior primaria l-a schimbat in intravilan, ... vreau sa intreb cum pot sa intabul acest teren?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 08:13, 17 Ianuarie 2018
Daca notarul in 2006 a facut demersurile necesare atunci terenul are carte funciara. Schimbarea profulului din extravilan in intravilan se face cu o adeverinta emisa de primarie la BCPI de care apartine terenul. Taxa 60 lei.
Daca nu averi "cadastrul facut" (masuratori topografice nr cadastral, etc) va trebui sa gasiti o persoan fizica/juridica autorizata care va face actualizarea datelor de cadastru: introducere in baza de date ANCPI, actualizate limite, adresa postala, etc. Fiecare modificare +60lei la care se adauga onorariul.
Daca notarul in 2006 a facut demersurile necesare atunci terenul are carte funciara. Schimbarea profulului din extravilan in intravilan se face cu o adeverinta emisa de primarie la BCPI de care apartine terenul. Taxa 60 lei.
Daca nu averi "cadastrul facut" (masuratori topografice nr cadastral, etc) va trebui sa gasiti o persoan fizica/juridica autorizata care va face actualizarea datelor de cadastru: introducere in baza de date ANCPI, actualizate limite, adresa postala, etc. Fiecare modificare +60lei la care se adauga onorariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru teren octav13 octav13 Am am facut cadastrul unui teren agricol acum 10 ani. In cadastru a fost trecut ca teren extravilan. Acum 2 ani primaria comunei a trecut tot terenul in ... (vezi toată discuția)
Actualizare numar cadastral Lucky3 Lucky3 Buna ziua ! In anul 2008 am facut cadastrul pentru un imobil plus teren , in judetul Arges . . Acum as dori sa il vand , dar mi s-a spus ca numarul cadastral ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren claudiu21tgv claudiu21tgv Buna seara. Dețin un teren de aprox 3000 mp căruia vreau sa.i fac cadastru. Am vb cu un cadastrist si mai am de adus un certificat fiscal apoi sa depună ... (vezi toată discuția)