Urmeaza sa ma casatoresc cu cineva care are dintr_o alta casatorie un copil care este casatorit si este la casa lui. Viitoarea sotie nu are nimic , a venit la mine decat cu hainele. Eu sunt proprietar pe tot ce am , casa si masina. Vreau sa stiu ce drepturi are fiul viitoarei sotii in cazul decesului meu. Va multumesc!
bissy_ralu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
buna ziua, fiul sotiei nu are vocatie succesorala directa la succesiunea dumneavoastra. Dar, pot exista ipoteze in care acesta sa va mosteneasca indirect, cum ar fi cazul in care decedati inaintea sotiei - pentru partea din bunuri care ajung la sotie ca si sotie supravietuitoare;
bissy_ralu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
sfaturile se pot da dupa o prealabila consultare cu un avocat, caruia sa ii dati mai multe detalii. cert este ca sotia este mostenitor rezervatar, si nu o puteti exclude in totalitate de la mostenire, prin acte cu titlu gratuit ( adica un testament prin care sa lasati toate bunurile altcuiva). Rezerva inseamna ca trebuie sa mosteneasca 1/2 din partea pe care ar fi mostenit-o daca nu ati fi "daruit" bunurile altcuiva.