avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparații acoperiș bloc de locuit.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparații acoperiș bloc de locuit.

Sunt proaspăt presedinte la o asociatie de proprietari. Un locatar de la etajul 4 ă făcut o reparație la acoperiș pt. care a plătit 4oo ron,reparație făcută fără a instiinta asociatia si vecinii de pe tronsonul său. Acum vine la asociatie pt.a le introduce vecinilor de tronson cota parte din factura de 400.Precizez că asociatia nu are fond de reparații pt.ca contul asociației este executat din cauza datoriilor mai vechi la un furnizor.Ce trebuie facut legal din partea asociației?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Costy1300, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costy1300 , utilizator 10:40, 18 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cota parte din factura de 400 de lei s-ar putea sa raman mult si bine asteptata..... Dealtfel nici mijloace de constrangere nu are la indemana
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este problema delicata si intra in competenta comitetului executiv sa verifice temeinicia interventiei si sa decida
Anterior executarii reparatiei,proprietarul a solicitat acordul asociatiei de proprietari pentru a intervenii asupra partii comune de imobil?
Proprietarul detine documente justificative pe numele asociatiei de proprietari,proces verbal de receptie finala,garantia lucrarii ?
Este vorba despre parte comuna d eimobil
Dispozitia in vigoare prevede ca proprietarul nu poate interveni asupra partii comune din condominiu fara acordul asociatiei de proprietari
Trebuie responsabil verificata necesitatea interventiei si mai ales temeinicia acesteia,pentru ca exista posibilitatea ca interventia asupra partii comune acoperis sa satisfaca interesul proprietarului dar sa cauzeze prejudicii celorlalti proprietari de la ultimul nivel
De regula nu se recomanda inteventiile partiale la parte comuna constructii pentru ca nu beneficiaza nici de autorizatie de constructie si nici de garantia lucrarii,or nu este permisa interventia tutror proprietarilor sa intervina sa repare cota din partea comuna
Vă mulțumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli reparatie acoperis Maricica2 Maricica2 Am un apartament de vacanta intr-un bloc P+4 locuit mai mult de bucuresteni. Pe tronsonul meu proprietarul de la etajul 4 a decis ca trebuie reparat ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)
Contributie locatari la reparatiile terasei blocului ContSters310851 ContSters310851 Buna ziua! As dori sa stiu daca asociatia de locatari poate sa-mi impuna, de fapt pe mine m-a pus in fata faptului implinit, sa platesc o anumita suma (cota ... (vezi toată discuția)