avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... o intrebare juridica legata de un cabinet de avocatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

o intrebare juridica legata de un cabinet de avocatura individual sau ceea ce eu consider o neregula

intrebarea mea este alta de fapt,locuiesc intr-o vila cu 3 etaje,acum cateva luni vecinii de sus au vandut artamentul lor(precizez ca suntem doar 3 familii in aceasta vila) iar in locul fostilor locatari s-a mutat o avocata care pe langa alte nereguli si-a deschis si un cabinet de avocatura fara acordul celorlalti co-proprietari.In fata usii mele este intotdeuna un dute-vino permanent,lucru care bineinteles ca nu este foarte placut din mai multe puncte de vedere.
Intrebarea mea este urmatoarea:are voie aceasta avocata sa isi deschida un cabinet individual d avocatura intr-un imobil cu mai multe familii de proprietari fara acordul acestora??
va multumesc anticipat penru raspuns ,mai ales ca eu chiar vreau sa cred ca nici avocatii,nici parlamentarii etc nu pot face chiar tot ce vor calcand in picioare parerile ,drepturile si celorlati oameni
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:11, 17 Octombrie 2009
iti multumesc pentru adresa cu discutia pe baza acestui subiect,dar nu am inteles exact daca este sau nu necesar ca eu sa ii fi dat acordul
precizez ca locuim la o vila,lucru foarte diferit fata de un bloc...adica nu numai ca trec prin fata usii mele,clientii care vin la acest cabint,dar usa nmea este din geam (opac,adevarat)si de fiecare data se opresc in dreptul usii mele pentru a vorbi,sau suna la noi pentru a le deschide usa de jos ,care pana sa vina aceasta duduie statea permanent inchisa din motive de sigurana...nu mai pun forfota permanenta,galagia,trantitul usilor etc...
deci daca ma puteti lamuri exact,poate sa continue activitatea fara acordul meu??
vreau sa va mai spus ca am incercat sa vb cu ea omeneste,nu sunt genul de om reclamagiu sau care sa nu inteleg situatia si punctul de vedere a altor oameni,dar pe langa faptul ca a facut acest cabinet fara acordul meu ,iar in holul meu si in dreptul usii mele este cea mai mare agitatie..pe langa toate astea a mai facut cateva lucruri care intra sub incidenta legii,asta stiu chiar si eu care nu sunt avocata.....
deci va rog daca ma putei ajuta cu un raspuns exact..daca ii trebuia acordul meu pentru acest cabinet...iar in cazul in care ii trebuia unde sa ma adresez pentru indreptarea acestei situatii...
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Da, ii trebuia acordul Dv.
Chiar daca nu sunteti in bloc. Legea 230/2007 nu se poate aplica in cazul Dv. nefind organizati in asociatie de proprietari, dar aceasta lege izvoraste din Legea nr. 114/1996, versiunea actualizata.

[ link extern ]
Vedeti ca aveti sub textul cu care incepe legea un link care va duce la un fisier atasat.

Si as zice ca intai sa studiati aceasta lege si apoi sa mergeti la primarie (cred ca este locul unde puteti reclama situatia Dv.), stiind exact ce articol de lege se incalca.
Nu luati in seama "chichitele". Aveti cu siguranta un drept care v-a fost incalcat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma platita avocat.... georgescutiberiu georgescutiberiu doresc sa stiu cum pot recupera suma de 40000ron platita unui cabinet de avocatura care trebuia sa imi recupereze de la o primaria cheltuieli de judecata din ... (vezi toată discuția)
Functionare cabinet avocat Trosan Trosan Buna ziua , as dori sa va intreb cum pot opri functionarea unui cabinet de avocatura ce ne tulbura folosinta apartamentului , respectiv suntem apelati la ... (vezi toată discuția)
Mutarea usii de la intrare in apartament talossmn talossmn Buna ziua! Locuiesc in Cluj-Napoca si am o problema in blocul in care locuiesc: apartam. meu este situat pe coloana de mijloc , are 2 cam. si ... (vezi toată discuția)