avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... data limita depunere dosar somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

data limita depunere dosar somaj

care este data limita pt depunerea dosarului de somaj , absolvent facultate 2009, in conditiile in cate am depus dosarul pt inregistrarea persoanei in cautarea unui loc de munca la sfarsitul lui septembrie 2009?? in noiembrie se mai poate depune? multumesc
Cel mai recent răspuns: golemu , utilizator 14:34, 30 Octombrie 2009
Da, puteti depune si in nov daca v-ati inregistrat ca pers in cautare de loc de munca si au trecut 60 de zile de la absolvire.

lg 76/2002
Art. 38. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:

l) expirării perioadei de 60 de zile, prevăzută la art. 17 alin. (2) lit. a);
m) absolvirii, pentru cazurile prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. b);
n) expirării perioadei de 30 de zile, prevăzută la art. 17 alin. (2) lit. c).

(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, în termen de 30 de zile de la această dată.

(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Buna, am o nelamurire privind indemnizatia de somaj, pentru ca eu am fost la somaj si mi-au spus, ca nu mai beneficiez de somaj ca nu am fost in termen de 60 de zile sa depun ceva dosar. Numai ca legea nu spune nimic de depunerea dosarului sau inregistraea la somaj in cautarea unui loc de munca Art.17 (2) lit.a) "Sunt absolventi ai institutiilor de invatamant, in varsta de minimum 16 ani, care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reusit sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale;* "
Eu mi-am cautat de munca numai ca nu am gasit nimic in domeniul ce l-am terminat si nu numai.
Asa ca daca ma lamureste si pe mine cineva cum sta treaba ii multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj Nechifor-Roxana Nechifor-Roxana Buna.Am absolvit liceul,am luat bacul si m-am inscris la o facultate dar din anumite motive nu ma pot duce la facultate.As vrea sa stiu daca mai pot depune ... (vezi toată discuția)
Somaj... dinam dinam se mai poate si in perioada aceasta \\"octombrie\\"..sa se depuna acte pt somaj..??.desi nu am lucrat,am terminat liceul,,nam luat bacalaureatul,,si mi-am ... (vezi toată discuția)
Este corect? riannart riannart Anul acesta fiul meu a terminat liceul si pe data de 13 septembrie am fost sa introduc actele pentru somaj deoarece nu am gasit nimic de lucru pentru el in ... (vezi toată discuția)