avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere

Buna ziua,

Dupa stabilirea pensiei alimentare pe care o are de achitat fostul meu sot pt fetita noastra, acesta a mai facut un copil intr-o alta relatie, pensia achitata fetitei mele va fi diminuata sau in continuare v-a reprezenta (asa cum este acum) 25% din venitul net al acestuia?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:20, 19 Ianuarie 2018
Dacă el deschide proces se va modifica suma urmând să fie mai mică.
POate fi diminuata daca se formuleaza cerere in acest sens de catre tatal obligat la plata pensiei alimentare.
Daca a mai aparut un copil pensia din 25% ,de pana in 25% va ajunge 16.5% adica 33% pentru doi copii.
Dar atentie de pana in 16.5% asta inseamna ca instanta poate da 10% sau 8%.depinde ce venituri are fostul sot.
Fiind vb de procent, nicidecum nu conteaza ce venit are tatal,pt ca suma stabilita pastreaza proportia, ci se raporteaza la nevoile copilului si se tine cont si de alte obligatii ale sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia almentara Claudia Tarica Claudia Tarica Buna seara, Am si eu o problema, sotul meu are un copil facut cand era la facultate nedorit de el dar in urma analizelor s-a descoperit ca el este tatal, dar ... (vezi toată discuția)
Reclamatie pensie alimentara CristineO CristineO sotul meu are un copil din casatoria anterioara, care este major, si la care i-am platit o pensie alimentara stabilita prin hotarire judecatoreasca. De citeva ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara dupa nasterea celui de al doilea copil ContSters317434 ContSters317434 Buna ziua, Am nevoue de un sfat. Am divortat in urma cu trei ani de comun acord.In urma divortului am stabilit tot de comun acord cuantulmul pensiei ... (vezi toată discuția)