avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot renunța la funcția de președinte al unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot renunța la funcția de președinte al unei asociații de proprietari? Mi-am depus demisia dar nimeni nu vrea să preia interimatul

Buna ziua.

In luna iulie a anului 2017. am acceptat functia de Presedinte al unei Asociatii de Proprietari, impreuna cu o noua echipa in Comitetul Executiv si fara a avea un salariu, asa cum ar fi fost firesc. Am incercat sa rezolvam anumite probleme, pe care le-am si rezolvat in mare parte, in proportie de 85% din ceea ce ne-am propus in aceasta perioada a anului trecut. Insa in ultima perioada mi-am dat seama ca nu sunt sustinut chiar de unii dintre membrii comitetului executiv, iar la inceputul lunii decembrie, am luat decizia de a demisiona, ceea ce am si facut dar legal, in cadrul sedintei Comitetului Executiv. La aceeasi sedinta, si-au depus demisiile si vicepresedintele, dar si doi responsabili de scara. Am pus afise atat la panouri cat si la fiecare scara in parte pentru a anunta acest aspect. Datorita faptului ca era o luna destul de incarcata si datorita faptului ca nimeni nu a dorit sa preia interimatul, iar eu legal in termen de 90 de zile trebuia sa organizez o noua sedinta, am hotarat ca urmatoarea sedinta a Asociatiei sa o avem la inceputul/mijlocul lunii ianuarie 2018. La aceasta sedinta nu s-a intrunit cvorumul necesar, din cauza ca nu au fost decat cateva persoane si am fost nevoit sa o aman peste 10 zile. Daca nici la aceasta sedinta nu vor participa persoanele din asociatie, iar eu chiar nu mai doresc sa ma implic, dat fiind ca mi-am depus demisia de 1 luna si 2 saptamani, cum se poate proceda in continuare, ca nici eu sa nu am probleme legal ? Din cate stiu daca nici la aceasta sedinta nu se va intruni numarul de persoane necesar, totusi se poate vota un nou comitet executiv. Este adevarat? Sau care este procedura legala?
Va multumesc anticipat.
Cu deosebit respect.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Razvan0505 , utilizator 09:47, 22 Ianuarie 2018
Va Multumesc.
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" a scris:

Va pun in vedere faptul ca nu este firesc ca presedintele Asociatiei sa fie remunerat pentru activitatea sa, ci doar administratorul; multi presedinti de bloc, ca de altfel si membrii de comitet, fac acest lucru cu titlu gratuit; asta nu inseamna ca este nelegal sa fiti platit


Va pun in vedere faptul ca nu este firesc ca nici avocatii nu sunt obligati sa primeasca onorarii pentru activitatea depusa dar asta nu presupune ca este nelegal sa fie platiti!! Asta ati scos-o din putzul gandirii?
Daca si ceilalti membri din CEx ar fi primit indemnizatie ar fi fost motivati sa isiisi desfasoare activitatea in asociatie in interesul proprietarilor si nu s-ar fi ajuns in situatia actuala. Bineintele, in primul rand conteaza calitatea si caracterul oamenilor alesi pentru a face o echipa. Cum echipa scartaie din cauza dezinteresului unora este normal ca unii sa renunte.
Hotararile luate in AG reconvocata sunt valabile in conditiile in care a fost convocata conforn legii. Atributiile presedintelui sunt preluate de catre comitet pana la alegerea unui nou presedinte. Comitetul poate convoca Agen extrairdinara din 90 in 90 zile ptr alegerea unui presedinte, intre aceste AGEx comitetul gestioneaza activitatea asociatiei. Nu este in lege o limita de timp in care trebuie ales presedinte, asociatia poate sa functioneze si fara el. Important este sa existe comitet, daca nu vrea nimeni sa faca parte din comitet atunci inseamna ca proprietarii sunt indiferenti cu privire la proprietatea lor, asociatia nu isi mai indeplineste scopul ptr care a fost infiintata urmand ca gestionarea partilor comune sa se faca conforn prevederilor codului civil.
Vor fi disfunctionalitati in relatia cu furnizorii dar cum pe proprietari nu ii intereseaza vor suporta consecintele neimplicarii in gestionarea condominiului. Una este sa locuiesti la casa alta la bloc, responsabilitatile sunt cam aceleasi.
Corect!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspunsuri.
Remunerarea presedintelui, cenzorului si bineinteles a administratorului implica o raspundere mai mare pentru fiecare in parte si mi se pare normal ca orice munca sa fie platita, normal cu sume diferite in functie de responsabilitati. Cati dintre dvs., cei care mentionati ca presedintele nu trebuie platit a-ti indeplini o functie, cu destula raspundere, fara plata. Si nu, eu nu sunt presedinte de As.Prop., asta-i parerea mea.

Alte discuții în legătură

Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia ... sorin46 sorin46 Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia de 2 saptamani, iar membrii comitetului executiv nu au convocat nici acum sedinta pt.alegerea unui ... (vezi toată discuția)
Demisie pandatao pandatao Buna ziua! Ce se intampla in situatia in care presedintele unei asociatii isi da demisia, Il numeste pe singurul membru ramas in Comitetul Executiv ca sa ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie proprietari/numar minim membri conducere sorindoru sorindoru a) Sunt presedintele asociatiei de proprietari si doresc sa imi depun demisia. Am convocat sedinta generala cu acest subiect. Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)