avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... raspunderea administratorului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

raspunderea administratorului

Sunt asociat intr-o firma care a intrat in faliment. In acest caz, care este procedura de angajare a raspunderii administratorului pentru situatia creata?
Mentionez ca nu mi s-au acordat dividendele cuvenite, desi firma era pe profit la vremea respectiva si nu am luat parte la decizii in procesul de administrare al firmei. Care este procedura de angajare a raspunderii administratorului in nume propriu, a raspunderii personale. Cui si in ce forma ma adresez?
Cel mai recent răspuns: teo1 , utilizator 20:25, 21 Octombrie 2009
Art. 38 si urm. din Legea 85/2006.
Rectific. Este vorba de art.138 si urm. din Legea 85/2006.
ma interesa ce fel de plangere sa-i fac administratorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii mari in prag de faliment ContSters219258 ContSters219258 am si eu o nelamurire:sunt asociata intr-o firma SRL care mai are inca 2 asociati,unul dintre ei fiind si administratorul firmei.anul acesta am descoperit ca ... (vezi toată discuția)
angajarea raspunderii conform art.138 din legea 85/2006 geogeogeo geogeogeo Buna ziua, am fost administratorul unei firme care este in proces de faliment, am primit o citatie acasa de la administratorul judiciar al firmei care a ... (vezi toată discuția)