avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament ramas .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament ramas .

Am un apartament impreuna cu mama mea .El a fost dat parintilor mei din parte bunicilor (parintii tatalui ),Apartamentul este pe numele tatalui meu decedat .Intrebarea mea este ,Cum procedez sa mi poata ramane mie in intregime aparatamentul ? Am 60% din apartament si mama 40%,A fost facuta succesiunea dupa moartea tatalui meu si asa am primit fiecare partea ei .Multumesc .
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
sandraone, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 08:44, 19 Ianuarie 2018
Prin partaj daca ii dati sulta pt cota ei sau prin donatie daca partea ei v-o da gratis.
Daca va intelegeti, faceti operatiunea la notar. Daca nu, cereti iesirea din indiviziune in instanta, cereti sa va fie atribuita casa si sa ii dati sulta. Nu e indicat sa faceti asta, daca nu aveti banii, desigur.
In eventualitatea in care vi se admite o astfel de pretentie, indiferent ca este vorba de notariat sau instanta, va trebui sa fiti pregatita pentru a achita o suma de bani reprezentand 40% din valoarea apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea vrea sa ma evacueze din casa Raluca_Claudia Raluca_Claudia Tatal meu a decedat anul trecut,sunt singurul copil al parintilor mei,locuiesc cu forme legale impreuna cu sotul,fiica si mama mea in aparatamentul ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Cearta pt. jumatate de apartament burghiu burghiu Salut! dupa moartea mamei s-a realizat succesiunea. Tatal a ramas cu jumatatea de apartament ce i se cuvenea din casatorie, iar din cealalta jumatate (partea ... (vezi toată discuția)