avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la dreptul de mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la dreptul de mama

Buna seara, domnul avocat. Am și eu o întrebare la care as dori din suflet sa primesc un răspuns. Sora mea a avut o relație cu un bărbat dar acel bărbat mai are o relație de 7-8 ani cu o alta femeie (ei sunt de etnie Roma ambi) iar sora mea când a aflat de existența celeilalte femei sa despărțit de acel bărbat. Dar ea este însărcinată si vrea ca după ce naște sa încredințeze copilul tatălui pentru ca ea nu vrea sa își "strice" viitorul și nici nu are posibilitatea sa îl crească. Și vrea sa renunțe și la dreptul de mama ca sa nu mai fie legată cu nimic de acel om. Este posibil sa facă asta? Și cam care sunt procedurile (pași de urmat)? Aștept răspunsul Dvs!
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:31, 19 Ianuarie 2018
Intai ar trebui sa intrebati daca tatal il vrea..

gi-jane2 a scris:

Intai ar trebui sa intrebati daca tatal il vrea..

Da tatăl îl vrea. Am omis sa Menționez asta dar ei au ajuns la concluzia asta de comun acord ca copilul sa ajungă la tata iar șira mea sa renunțe la drepturi pentru ca ea muncește un alta țara și in plus de asta nici nu vrea sa mai aibe legătura cu acel barbat. De aceea am vrut sa primesc un răspuns de la dl avocat dacă știe cum se procedeaza. Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
ContSters454239, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate renunta la drepturi.. dar se poate cere si obtine ca numai tatal sa exercite autoritatea parinteasca si locuinta copilului sa fie la tata. De asemnea, nu se poate renunta la obligatia de a plati pensie.. ai un copil, ca vrei, ca nu, trebuie sa il intretii. Ca idee, daca nu vrei copil, nu il faci.
Ca si procedura, tatal il va recunoaste dupa nastere, apoi il ia acasa si o actioneaza pe mama in judecata sa ceara ce v-am zis mai sus, adica sa exercite numai el autoritatea parinteacsape motiv ca mama nu e interesata de copil, a abandonat copilul, ca mama lucreaza in strainatate si nu il viziteaza pe copil si poate scrie ca in privinta pensiei s-au inteles sa contribuie in natura, mama sa fie de acord prin intampinare si aia e, poate reusi.
Daca vreti sa primiti raspuns de la un avocat, mergeti pt o consultatie juridica la un birou de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! fratele meu a plecat în străinătate la munca și ... Mirzanca Mari Mirzanca Mari Buna seara! Fratele meu a plecat în străinătate la munca și are o fetiță de 8 luni mama fetiței a părăsit domiciliul imediat după plecarea lui și a ... (vezi toată discuția)
Act notarial consimtamant concepere copil n.a n.a Buna ziua, as vrea sa aflu daca se poate face un act in fata notarului privind conceperea unui copil prin care tatal nu este obligat la pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor,iată povestea mea. eu și soția mea ne-am ... Alex 123123 Alex 123123 Buna ziua tuturor,iată povestea mea. Eu și soția mea ne-am căsătorit acum doua săptămâni. Ea înainte a trăit cu un bărbat. Ei nu au fost ... (vezi toată discuția)