avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLATA LA INTRETINERE A PIERDERILOR DE APA ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLATA LA INTRETINERE A PIERDERILOR DE APA APARTAMENTUL FIIND GOL ESTE NORMAL?

APARTAMENTUL ESTE GOL IN SENSUL CA NU ESTE LOCUIT DE NIMENI DIN MARTIE DE CAND A MURIT BUNICA MEA DE CE MI SE PUNE LA PLATA PIERDERILE DE APA IN FIECARE LUNA DACA NU STA NIMENI ACOLO. AM INCHIS SI LUMINA SI GAZELE PE UN AN SI ASOCIATIA IMI IA IN FIECARE LUNA BANI PT.PIERDERI APA BANI PT. LUMINA PE SCARA ETC.MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: sorinstanciu , utilizator 13:11, 24 Ianuarie 2018
As face-o cu cea mai mare placere, insa din cate stiu se interzice pe acest forum sa dam nume de localitati, de persoane sau denumiri de institutii sau de societati.
Organismul susmentionat practic nu s-a bagat pe asociatia de proprietari, ca nu are nicio treaba cu aceasta. A emis documentul in cauza pentru compania de apa a carei activitate o gestioneaza, Si cum in orasul nostru exista si apartamente care sunt in facturare directa la furnizorul de utilitati si probabil acestea sunt "beneficiarii" directi ai acestor reguli.
Asociatiei noastre i-au fost impuse aceste moduri de repartizare de organul specializat din cadrul primariei, care indruma si controleaza activitatea asociatiilor de proprietari, dandu-ne posibilitatea sa alegem ce mod ne convine din cele trei specificate.
Regulamentul nu permite nominalizarea persoanelor, firmelor si autoritatilor, in schimb denumirea localitatilor nu este interzisa
2.14. Identificarea unor persoane, fie fizice sau juridice, in mesajele postate sau in titlul topicului, nu este de dorit.


Primaria nu are dreptul sa impuna asociatiilor de proprietari niciun mod de repartizare a cheltuielilor decat cele prevazute de lege chiar daca exista apartamente care sunt in facturare directa la furnizorul de utilitati.
Asociatia de proprietari este a proprietarilor si nu a primariei.
Numai in cazul in care primaria ar detine majoritatea in asociatie ar putea impune un anume mod de repartizare a diferentelor.
Modul de repartizarea a;l diferentelor este dreptul proprietarilor sa il aleaga prin hotarare adoptata in adunarea generala.
Pentru ca imi este permis sa dezvalui orasul, mentionez ca este vorba de Buzau Aici, pentru apartamentele aflate in facturare directa, furnizorul a impus propriul mod de repartizare a diferentelor, aflat in regulamentul cu pricina, asociatiile nemaifiind implicate in astfel de calcule, fiind vorba de contracte individuale intre furnizor si proprietari. De regula asta se intampla in cazul imobilelor cu toate apartamentele in facturare directa.
Pentru asociatia noastra, care primeste factura de la furnizor si o repartizeaza pe apartamentele care nu sunt in facturare directa, contractul fiind incheiat intre asociatie si furnizor, primaria care detine controlul financiar contabil asupra tuturor asociatiilor de proprietari din localitate, prin biroul specializat din cadrul acesteia, conform legii 230/2007, a impus in una din masurile luate in urma efectuarii unui control, ca sa se hotarasaca de catre membrii asociatiei, unul din cele trei moduri de repartizare a diferentelelor specificate in regulamentul serviciului de apa si canal, conceput de acea A.D.I. mentionata mai inainte.
Concret, s-a pus la un moment dat întrebarea de catre persoanele sosite in control (care a avut loc in urma unei sesizari legate de calculul consumurilor de apa), cum se repartizeaza diferentele de apa și in ce document este specificat acest mod, la care administratorul de la acea vreme, a raspuns ca se face in mod egal pe numarul de apartamente dar nu are cunostinta ca acest mod este precizat in vreun document cum ar fi un proces verbal al unei adunari generale sau orice alt act primit din partea vreunei institutii. Astfel stand lucrurile, in actul de constatare, reprezentantii primariei au impus ca masura pentru conducerea asociatiei, printre altele si desfasurarea unei adunari generale extraordinare prin care sa se aduca la cunostinta proprietarilor participanti, cele trei moduri cu pricina, de repartizare a diferentelor, urmând ca acestia sa decida, prin vot, care mod sa fie aplicat pe viitor, pentru diferentele de apa. Zis si facut , s-a facut adunarea, s-au prezentat si discutat cele trei moduri, a fost pusa si intrebarea daca cineva are si alte propuneri si s-a constatat ca nu au fost, astfel ca in urma votului majoritar, s-a optat pentru modul de repartizare in mod egal pentru toate apartamentele din imobil. Astfel s-a luat hotararea, a fost consemnata in procesul verbal si a fost pusa in aplicare, fiind acceptata de toti proprietarii.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2018
sorinstanciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Lege pentru repartizarea pierderilor de apa jordella jordella Buna seara, La asociatia noastra s-a hotarat cu majoritate de voturi ca repartizarea pierderilor de apa sa se faca pe apartament.Un locatar care nu ... (vezi toată discuția)
Divergente intre asociatie si reprezentantul primariei jordella jordella Buna seara, Adunarea generala a asociatiei a decis cu majoritate de voturi ca pierderile de apa din condominiu sa fie impartite in mod egal pe apartament. ... (vezi toată discuția)