avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

In ce conditii pot scapa doar cu o amenda eu find la prima abatere recunoscand fapta.
Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce este o sanctiune complementara, care se dispune prin acelasi proces-verbal prin care se aplica sanctiunea principala, care poate fi amenda sau avertismentul. Atitudinea de recunoastere a faptei imputate, alaturi de alte criterii la care face trimitere OG. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, prezinta relevanta la individualizarea sanctiunii aplicate de catre agentul constatator, care poate opta pentru o sanctiune mai blanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel la sentinta civila lauriancului lauriancului revin cu aceeasi problema pt care am mai discutat pe forum si va rog cine ma poate ajuta cu un sfat pertinent. Am primit hartia acasa cu hot.civila in care ... (vezi toată discuția)
Solutie instanta plangere amenda contraventionala Schwarzkopf_Nectra Schwarzkopf_Nectra Va rog sa-mi spuneti daca instanta de judecata (judecatoria) poate hotari sa inlocuiasca o sanctiune contraventionala principala (amenda, adica un act ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta dupa 6 luni Alibaba73 Alibaba73 Am primit prin posta amenda rovinieta care a depasit 6 luni de zile, multi au spus ca dupa 90 de zile nu esti obligat sa platesi.Este adevarat? (vezi toată discuția)