avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua, acum 3 luni am fost concediat pe motive disciplinare, mai exact am vrut sa-mi dau demisia fara sa stau in preaviz iar angajatorul mi-a respins aceasta cerere ca ulterior sa fiu dat afara disciplinar, am vreo sansa sa anulez aceasta decizie, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 23 Ianuarie 2018
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Trebuia sa sesizati ITM-ul cu privire la refuzul angajatorului de a va inregistra cererea de demisie.
Deci eu am completat cererea de demisie in data de 24.10 si nu am mai fost contactat pana in data de 17.11 cand am primit decizia de concediere, nu m-am gandit ca voi fi victima la un abuz din partea firmei respective (mentionez ca am fost instiintat cu privire la o intalnire cu managerul direct si superiorul acestuia dar nu m-am prezentat pentru ca nu voiam sa negociez nimic cum facusem in ziua demisiei)
Ati fost convocat la comisia de disciplina?
Da, asa reiese din decizia de concediere.
Nu trebuie sa ne spuneti cum reiese ,ci daca dvs ati fost convocat la comisia de disciplina, daca v-ati prezentat etc.

Alte discuții în legătură

Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara liuorza liuorza Buna seara am si eu o problema la locul de munca .....(cine nu are...?!:(() In data de 01.nov. am primit o adresa de la firma la care sunt angajat prin ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)