avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... despre despagubirea unei proprietati din Basarabia
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

despre despagubirea unei proprietati din Basarabia

Buna ziua!Ma numesc Constantin,parintii mei au detinut o proprietate in localitataea Balti din Basarabia ,pina in anul 1944 cind s-au intors armele.Mentionez ca s-a depus dosar la Prefectura capitalei,s-a facut corespondenta cu primaria Balti-Chisinau,- si Arhiva ministerului administratiei si reformelor si nu am primit nici un raspuns.In aceasta situatie ,ce este de facut?Cind voi primi despagubirea?Cind se vor da.Va multumesc::(
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 10:56, 17 Octombrie 2009
Potrivit Legii 290/2003, despagubirile individuale vor fi platite esalonat, pe parcursul a doi ani consecutiv pentru achitarea tuturor sumelor solicitate, fiind necesar un interval de cinci ani. Despagubirile se acorda in natura, in limita disponibilitatilor, din domeniul privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, sau in bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire refugiat basarabia legea 290/2003 kontikki kontikki Buna ziua, bunica mea a fost refugiata din basarabia si a obtinut o hotarare a prefecturii brasov, comisia judeteana de aplicare a legii 290 privind valoarea ... (vezi toată discuția)
Legea 189/2000 ioanazaus ioanazaus Bunica mea, mama mea si sora ei, care sunt din Moldova, au fost refugiate in anii '44-45, cind s-a intors frontul, , undeva in Ardeal..unde au stat pina s-au ... (vezi toată discuția)
Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)