avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Clasarea cauzei penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Clasarea cauzei penale

Buna ziua.Am un prieten care in urma cu 4 ani a avut o plangere pe numele sau pt inselaciune si fals.Luna asta,in 2018 a primit de la judecatorie o scrisoare in care scrie ca in 2016 s-a dispus efectuarea unei constatari tehno-stiintifice urmand a se stabili daca scrisul si semnatura de pe un document ii apartin lui. In 2017 a fost inaintat raportul de constatare criminalistica grafica din care rezulta ca nu s-a putut stabili daca scrisul olograf si semnatura de pe inscris au fost executate de el. Singurul mijloc de proba este declaratia reclamantului care nu este sustinuta de nici o alta proba. Iar pe cealalta pagina la DISPUN scrie: 1. Clasarea cauzei cu privire la comiterea de catre X a infractiunilor de inselaciune si fals privind identitatea. 2. Potrivit art 339 al.1 si 4 C.p.p. impotriva solutiei de clasare se poate face plangere la procurorul Y in termen de 20 de zile. 3. Cheltuielile de judecata revin statului. As vrea sa stiu ce inseamna ? s-a rezolvat? sfaturi?
Cel mai recent răspuns: pistolclau123 , utilizator 13:30, 20 Ianuarie 2018
Buna seara,

dosarul/cauza a fost clasata adica s-a scos de pe rolul parchetului, solutia fiind ca prietenul dumnv nu poate tras la rasp penala.

numai bine
Mulțumesc !

Florentina Pomponiu a scris:

Buna seara,

dosarul/cauza a fost clasata adica s-a scos de pe rolul parchetului, solutia fiind ca prietenul dumnv nu poate tras la rasp penala.

numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politie versus institut expertize criminalistice gabone2008 gabone2008 Avem urmatoarea situatie: - s-a facut o expertizare grafoscopica a unei chitante scrisa de mana(contestata de mine) de catre un expert al Politiei judiciare ... (vezi toată discuția)
Cui ma adresez si in cat timp pot depune contestatia la rezolutia procurorului? ionescu12 ionescu12 Buna ziua! Cu cateva luni in urma,am postat o intrebare \\"inselaciune sau abuz de incredere\\" si am depus o plangere penala,in urma careia,desi existau ... (vezi toată discuția)
Pot dovedii ca procurorul de caz a scris falsuri si neadevaruri in ordonanta de calsare cu nup ! poate fii acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual ori alte fapte penale ? soparla62 soparla62 Buna ziua, doresc a va cere ajutorul cu un sfat. Procurorul si politistul care sau ocupat de un dosar penal clasat cu NUP, au scris in ordonanta de clasare , ... (vezi toată discuția)