salut.am si eu o problema grava ce sper ca se poate rezolva.mama are un teren intravilan prin mostenire de la bunicul si are titlu de proprietate pe numele ei.acest teren i s-a dat in urma altui teren pe care i l-a luat bunicului acum nustiu cati ani.cel din urma ii e dat undeva la marginea orasului si nu asta conteaza pana la urma da faza e ca e intravilan arabil si eu vreau sa il vand.am facut tot ce trebuia pentru a putea scoate cartea funciara dar spre final mi s-a zis ca nu se poate elibera deoarece terenul este in litigiu.(intre primaria orasului meu si cea a municipiului).faza e ca vreau sa il vand urgent si mai ales ca cumparatorul are bilet de avion fixat.ce pot face???ajutati-ma va rog ca nu mai stiu incotro sa ma duc si pe cine sa trag de urechi!!!!!
Pentru evitarea situatiilor neplacute ,este de preferat sa dispuneti tranzactionarea terenului,numai dupa solutionarea litigiului intre autoritati.
Exista posibilitatea incheierii de formalitati de instrainare,dar cu riscurile ce decurg din faptul ca terenul nu este liber de sarcini in CF
buna ziua!
cat este litigiul pe rol nu s epoate vinde.
puteti s afceti un antecontarct de vanzare-cumparare!
bineinteles dc promitentul cumparator cunoscand de acest litigiu mai doreste semnarea in aceste conditii.
Nu ar fi mai corect sa se introduca o cerere de interventie in acel proces funciar de catre proprietarul care detine acte ale acelui teren care se afla in litigiu intre doua institutii ale statului?