avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent!!!!!!am nevoie de un raspuns urgent!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent!!!!!!am nevoie de un raspuns urgent!!!!!!!!!

salut.am si eu o problema grava ce sper ca se poate rezolva.mama are un teren intravilan prin mostenire de la bunicul si are titlu de proprietate pe numele ei.acest teren i s-a dat in urma altui teren pe care i l-a luat bunicului acum nustiu cati ani.cel din urma ii e dat undeva la marginea orasului si nu asta conteaza pana la urma da faza e ca e intravilan arabil si eu vreau sa il vand.am facut tot ce trebuia pentru a putea scoate cartea funciara dar spre final mi s-a zis ca nu se poate elibera deoarece terenul este in litigiu.(intre primaria orasului meu si cea a municipiului).faza e ca vreau sa il vand urgent si mai ales ca cumparatorul are bilet de avion fixat.ce pot face???ajutati-ma va rog ca nu mai stiu incotro sa ma duc si pe cine sa trag de urechi!!!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:41, 20 Octombrie 2009
Pentru evitarea situatiilor neplacute ,este de preferat sa dispuneti tranzactionarea terenului,numai dupa solutionarea litigiului intre autoritati.
Exista posibilitatea incheierii de formalitati de instrainare,dar cu riscurile ce decurg din faptul ca terenul nu este liber de sarcini in CF
buna ziua!
cat este litigiul pe rol nu s epoate vinde.
puteti s afceti un antecontarct de vanzare-cumparare!
bineinteles dc promitentul cumparator cunoscand de acest litigiu mai doreste semnarea in aceste conditii.
Incercati sa aflati obiectul dosarului si stadiul procesual in care se afla, poate ar trebui sa interveniti in acel dosar.
Distinsi colegi, procedurile mentionate necesita timp faptic,iar autorul topicului a mentionat concret
cumparatorul are bilet de avion
Nu ar fi mai corect sa se introduca o cerere de interventie in acel proces funciar de catre proprietarul care detine acte ale acelui teren care se afla in litigiu intre doua institutii ale statului?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)
Vanzare terenuri fara acte legale mirceapetre mirceapetre Un prieten a cumaprat prin NOTAR un teren pentru care a platit o suma foarte mare, care s-a dovedit ulterior ca actele nu sunt legale, adica terenul nu este ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)