avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent!!!!!!am nevoie de un raspuns urgent!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent!!!!!!am nevoie de un raspuns urgent!!!!!!!!!

salut.am si eu o problema grava ce sper ca se poate rezolva.mama are un teren intravilan prin mostenire de la bunicul si are titlu de proprietate pe numele ei.acest teren i s-a dat in urma altui teren pe care i l-a luat bunicului acum nustiu cati ani.cel din urma ii e dat undeva la marginea orasului si nu asta conteaza pana la urma da faza e ca e intravilan arabil si eu vreau sa il vand.am facut tot ce trebuia pentru a putea scoate cartea funciara dar spre final mi s-a zis ca nu se poate elibera deoarece terenul este in litigiu.(intre primaria orasului meu si cea a municipiului).faza e ca vreau sa il vand urgent si mai ales ca cumparatorul are bilet de avion fixat.ce pot face???ajutati-ma va rog ca nu mai stiu incotro sa ma duc si pe cine sa trag de urechi!!!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:41, 20 Octombrie 2009
titlul de proprietate este tricolor cum ati spus si dumneavoastra si este scris "declara ca cetateanu....bla bla....mostenitor al .....bla bla.....din.... primeste suprafata de ...." si cei care au venit la masurat prin gps au fost platiti de cumparator deoarece el chiar vrea terenul.....bun.maine de dim merg impreuna cu mama la primaria de aici la cea din slobozia si la un notar la cadastru si unde mai trebuie sa mergem sa vedem ce putem sa rezolvam pentru a il putea da, deoarece trebuie sa ii dau un rasp concret cumparatotului pt ca are bilet pt sambata ....deci as vrea un rasp concret de la dvs daca ati putea sa imi dati.va multumesc mult!
OK, am inceput sa inteleg, eu sunt din Baia Mare, aici au fost carti funciare de prin secolul XIX, coli funciare cu numere topografice. In Slobozia din cate am vazut aici - www.ancpi.ro/images/eterra.jpg - inca nu s-a implementat E-Terra. Daca topograful a facut masuratorile mai dati-i vreo 2 bani sa termine schita si documentatia de intabulare. Primaria nu are nici o treaba, as recomanda sa nici nu mergeti pe acolo.Singurul topograful va trebui sa solicite un plan parcelar de la primarie, care nu poate fi problema.Documentatia fiind gata se depune la OCPI, va recomand sa platit taxa de urgenta 480ron, astfel va fi gata in 7 zile lucratoare, in caz contrar 21 zile lucratoare.Dupa acest termen primiti o incheiere de carte funciara, care ca si valoare juridica este echivalenta cu o hotatrare judecatoreasca. In incheiere vi se transmite nr Cartii funciare in care sunteti titular precum si Planul de amplasament si delimitare al parcelei.A doua zi puteti depune la un birou notarial o cerere pentru extras autentic, care se elibereaza in 2 zile (cu taxa de urgenta a doua zi) si puteti vinde prin act autentic.
Referitor la litigiile dintre primarii- cum am mai spus si la noi in nord sunt divergente de acest gen care se traduc prin acapararea in administrare a unor terenuri startegice pt satisfacerea unor clienti, partea buna este ca cei ce raspund de aceste probleme, serviciul patrimoniu, juridic etc sunt bugetari= se misca incet, fara interes, si nu sunt cei mai buni profesionisti. Tineti minte odata obtinuta incheierea de Carte Funciara sunteti in deplinatatea drepturilor de proprietate, nu puteti fi "incurcat" numai de o sentinta, hotarare, decizie judecatoreasca. Acestea cu termenele care se dau la 3-4 saptamani n-au nici o sansa, clientul dvs. va zbura linistit in calitate de proaspat proprietar de teren.
Termenul de sambata este imposibil. Evitati primaria , mergeti la un notar explicati-i ca terenul este in curs de inscriere in cartea funciara si sa va intocmeasca un contract de promisiune de vanzare cu data certa cu termen de finalizare la 3 saptamani de ex. luati un avans de la cumparator cu clauza de arvuna. la data finalizarii tranzactiei , daca cumparatorul nu se va afla in tara sa lase de pe acuma o procura speciala la cineva care sa semneze in locul lui contractul autentic si sa va faca plata.
Sper ca sa va fie de folos informatiile. Imi cer scuze daca unele informatii (termene, reglementari OCPI, BCF) nu sunt exacte , acestea s-ar putea datora specificitatii diferite ale unitatii administrativ teritoriale
Ultima modificare: Marți, 20 Octombrie 2009
bms, utilizator
Aspectele perecizate nu sunt valabile si in situatia concret precizata de catre autor de la inceput ,respectiv titlul nu poate fi eliberat ca urmarea a faptului ca fce obiectul unui litigiu aflat pe rol

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren trecut in registrul agricol roxaP roxaP Am descoperit acum acest forum, care mi se pare foarte interesant. As avea nevoie de un sfat in legatura cu vanzarea unui teren ale carui acte de proprietate ... (vezi toată discuția)
Vanzare terenuri fara acte legale mirceapetre mirceapetre Un prieten a cumaprat prin NOTAR un teren pentru care a platit o suma foarte mare, care s-a dovedit ulterior ca actele nu sunt legale, adica terenul nu este ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)